Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a anunţat, miercuri, semnarea contractului pentru montarea a peste 1.000 de camere de supraveghere în oraş, acestea urmând să monitorizeze aproape 600 de obiective, printre care parcuri, locuri de joacă şi staţii de autobuz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au transmis, miercuri,  printr-un comunicat, că primarul Vergil Chiţac a semnat contractul pentru montarea a peste 1.000 de camere de supraveghere în municipiul Constanţa. Proiectul  "Creşterea Siguranţei în Municipiul Constanţa – SAFE CITY 20" vizează implementarea unui sistem operaţional integrat de monitorizare.

 “Această iniţiativă este aliniată obiectivelor strategiei Smart City şi are ca principal scop creşterea siguranţei cetăţenilor. Sistemul va oferi monitorizare în timp real la intrările şi ieşirile din municipiu, în zonele marilor intersecţii, în locurile unde apar ambuteiaje şi accidente rutiere frecvente, precum şi în zonele pietonale, în jurul clădirilor emblematice şi în parcările mall-urilor de pe raza municipiului”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au precizat că în total 1.100 de camere de supraveghere şi echipamentele destinate dotării dispeceratului de poliţie locală vor monitoriza cele 580 de obiective de interes public precum: parcuri, locuri de joacă, piaţete, pasarele, zone rezidenţiale, staţii  de autobuz, bulevarde etc.

Durata de implementare este de 26 de luni, începând cu 1 februarie 2024.

Proiectul va fi structurat în două etape: prima etapă, cu durata de 6 luni, va consta în elaborarea proiectului tehnic, iar a doua etapă, cu durata de 20 de luni, va cuprinde execuţia lucrărilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.