Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că există risc crescut de inundaţii în oraş, el apreciind că temperaturile mari din următoarele zile vor duce la topirea rapidă a zăpezii. În oraş, stratul de zăpadă măsoară în medie 35 de centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Edilul ieşean a declarat, joi, că a dispus, în cadrul şedinţei Comandamentului de iarnă, întocmirea urgentă a unui plan pentru prevenirea de inundaţii în oraş.
 
”În acest sfârşit de săptămână sunt anunţate temperaturi care se situează în jurul a 10 grade, ceea ce va duce la topirea rapidă a cantităţilor mari de zăpadă care au căzut în aceste zile în oraş. Prin urmare, riscul de inundaţii va creşte considerabil în această perioadă. De aceea am dispus colegilor din Comandamentul de iarnă să constituie echipe mixte de lucru pentru degajarea şi desfundarea în regim de urgenţă a tuturor gurilor de scurgere de tip geiger care sunt amplasate pe străzile din oraş, a canalelor şi a rigolelor. Acestea trebuie să fie funcţionale în zilele următoare astfel încât să preia cantitatea mare de apă care va rezulta după topirea zăpezii”, a explicat primarul Mihai Chirica.
 
Totodată, echipe din subordinea Primăriei vor începe degajarea scurgerilor dinspre zonele joase, cu precădere albia Bahluiului, pe toată zona de traversare a oraşului, spre zonele înalte. 
 
De asemenea, primarul Iaşiului a dispus realizarea unui stoc de 1.000 de saci de nisip pentru a putea fi folosit dacă situaţia o va impune.
 
În acelaşi timp, au fost notificate ApaVital şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Iaşi pentru a colabora cu echipele municipalităţii în vederea prevenirii inundaţiilor în zonele joase ale oraşului. 
 
”Fac apel la cele două instituţii să colaboreze cu echipele Primăriei. În caz de nevoie, cele două instituţii trebuie să verifice stăvilarele de pe râul Bahlui şi, în caz de nevoie, să pornească pompele de evacuare din zonele Sarmisegetuza şi Tudor Vladimirescu. Vom interveni şi noi cu saci de nisip”, a afirmat Chirica.
 
Municipalitatea ieşeană face apel către agenţii economici, instituţiile publice şi asociaţiile de proprietari să verifice gurile de scurgere pe care le gestionează şi să degajeze zăpada astfel încât să faciliteze accesul pietonal pentru cetăţeni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.