Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat sâmbătă că Revoluţia se va încheia doar când în Parlament nu va mai fi nici un fost comunist, precizând că ”după 1989 s-a furat în continuare, s-a dezbinat şi s-a trântit cu ţara de pământ”. Liberalii ieşeni susţin că discursul primarului Mihai Chirica referitor la Ion Iliescu şi la profitorii Revoluţiei este ”demagogic şi ipocrit”, întrucât edilul refuză propunerea PNL privind retragerea titlului de cetăţean de onoare al Iaşiului acordat lui Iliescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI PNL Iaşi, despre discursul primarului Chirica referitor la profitorii Revoluţiei: Demagogic şi ipocrit

Mihai Chirica a spus, în cadrul unui eveniment organizat la Iaşi pentru comemorarea victimelor Revoluţiei, că ”până când în Parlamentul României nu va mai fi nici un fost comunist care avea funcţii politice, până atunci Revoluţia nu se va fi încheiat”.

”Deci Revoluţia nu s-a încheiat, doar a început în 1989. Astăzi putem vorbi despre România furată, România înşelată, România dezbinată, România lăsată pradă în mâna tututor celor care nu ne vor binele. Şi cine sunt răspunzători? Cei care au furat Revoluţia Română. Iliescu este inculpat cu aceeaşi faptă penală ca şi Ceauşescu. Şi nu este o întâmplare”, a afirmat primarul Iaşiului.

El a susţinut că de pe urma Revoluţiei s-au îmbogăţit în special cei care s-au aflau în preajma lui Ion Iliescu, şi înainte de 1989, dar şi după.

“Câţi dintre revoluţionari sunt îmbogăţiţii României? Cred că nici unul. Toţi au rămas în continuare jertfiţi pe altarul acelor momente. Cine s-a îmbogăţit de pe urma Revoluţiei? Cine s-a privatizat? Aş vrea să ştiu şi eu de ce un singur om (Maricel Popa, actualul lider PSD IaşI – n.r.) a reuşit să cumpere patru mari întreprinderi din Iaşi, între care Tehnoton, Moldoforest şi Vitalef. De ce aceste lucruri au ajuns în mâna unor oameni care au stat la dreapta lui Iliescu în anii ’70. De ce în mâna acestor oameni au ajuns averile statului?“, a afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Edilul ieşean a mai spus că nu s-a făcut nimic pentru cei care au murit la Revoluţie, iar ”după 1989 s-a furat în continuare, s-a dezbinat şi s-a trântit cu ţara de pământ”.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.