Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, la începutul şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) că pe ordinea de zi este înscris un proiect prin care vor fi cumpărate încă cinci aparate de testare real time PCR pentru depistarea COVID-19. Ea a adăugat că vor putea fi realizate astfel 1.600 de teste pe zi, practic va fi dublată capacitatea testării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Primul punct pe ordinea de zi este cel care se referă la creşterea capacităţii de testarea Municipiului Bucureşti.Aşa cum ştiţi, încă din luna martie, noi  am achiziţionat, prin ASSMB, 5 aparate de testare real time PCR. De asemenea şi extractoare, venind în sprijinul bucureştenilor, pentru a putea să testăm cât mai mult.  Din păcate, aceleaşi eforturi nu au fost făcute de către Ministerul Sănătăţii. Acum venim tot noi, Primăria Capitalei, prin votul consilierilor generali, la propunerea primarului Capitalei şi prin străduinţa colegilor de la ASSMB să creştem în continuare capacitatea de testare a Capitalei. Practic noi până acum puteam să realizăm 800 de teste. După votul de astăzi şi după achiziţia aparatelor în regim de urgenţă, real time PCR, vom putea realiza, cu extractoarele necesare, 1.600 de teste pe zi. Deci dorim să achiziţionăm încă 5 aparate de testare real time PCR şi de asemenea 7 extractoare de acizi nucleici. Aceste aparate sunt foarte importante, pentru că în acest moment nu mai există obligativitatea internării pentru persoanele asimptomatice, decât 48 de ore, dar se poate şi refuza, în scris”, a afirmat Gabriela Firea, în debutul şedinţei CGMB.

Primarul general a adăugat că mulţi bucureşteni vin în număr mare să se testeze, iar multe persoane vor să plece în vacanţă şi vin să facă un test pentru COVID-19 cu 72 de ore înaintea plecării.

„Sunt foarte multe persoane care pleacă în vacanţă şi au nevoie de teste în 72 de ore, pentru că din neferice au fost declaraţii nesăbuite din partea unor reprezentanţi ai Guvernului, care au transformat practic România într-un fel de ţară foarte virusată, cea mai virusată ţară europeană şi suntem pe lista neagră de călătorie a ţărilor din UE. Iată aşadar că trebuie să ne creştem această capacitate de testare. Bucureştenii vin în număr mare să se testezeze la toate spitalele noastre, fireşte şi la clinici private cei care îşi permit din punct de vedere financiar.. Vreau să daţi votul pe acest proiect. Trebuie să ne obişnuim să coabităm cu acest virus, pandemia nu s-a sfârşit şi cea mai bună metodă este să testăm, să depistăm şi să tratăm atunci când sunt simptome”, a conchis Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.