Primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, propune acordarea titlului de ”Luptător în linia întâi împotriva COVID 19” unui număr de 237 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Focşani. Pe lângă distincţie, primarul anunţă că personalul medical va beneficia de o scutire de impozit în 2022 dar nu mai mare de 2000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit primarului Focşaniului, Cristi Misăilă, un număr de 237 de cadre medicale, dar şi asistenţi, ingrijitori şi infirmiere, vor primi titlul de luptători în linia întâi în lupta cu COVID-19, într-un gest de recunoaştere faţă de eforturile pe care halatele albe le-au făcut de la izbucnirea pandemiei.
Propunerea a venit din partea primarului, iar desemnarea celor 237 de angajaţi din Spitalul Judeţean Focşani s-a făcut de către conducerea unităţii medicale.
 
”Este vorba despre 237 cadre medicale din cele trei secţii care, din punctul meu de vedere, sunt eroi care luptă ca în vreme de război, cu toate eforturile. Şi-au neglijat familiile, şi-au neglijat chiar şi propria sănătate, punându-se de foarte multe ori în pericol şi expunându-se zi de zi unui risc enorm.  Voi propune Consiliului Local al Municipiului Focşani ca titlul de ”Luptător în linia întâi împotriva COVID-19” să fie acordat cu ocazia Zilei personalului medical, instituită în data de 11 martie, conform Legii nr. 56/2020. Practic, în 2021 este primul an când se va marca această zi specială, iar noi dorim să o facem deosebită pentru cei care s-au sacrificat în această perioadă – medici, asistenţi medicali, infirmieri, alţi angajaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon” Focşani.”, a transmis primarul Misăilă.  
Conform edilului şef al Focşaniului,  toate cele 237 persoane vor primi, pe lângă acest titlu, o plachetă, un buchet de flori şi un premiu care constă în contravaloarea impozitului pe proprietate pentru un an de zile. Premiul se va acorda în anul fiscal 2022 şi nu va putea fi mai mare de 2.000 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.