Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a verificat, vineri, stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a Parcului ”Ştefan cel Mare”, ”mica promenadă”. Primarul anunţă că stadiul lucrărilor este de 92%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Esplanada din faţa Teatrului Naţional va fi gata până la 1 Decembrie. Proiectul de modernizare a Parcului „Ştefan cel Mare” se apropie de finalizare - stadiu: 92%. Investiţie: peste 2,4 milioane euro. Am verificat stadiul lucrărilor la parcul din Piaţa Ştefan cel Mare, cunoscut în trecut ca „Mica promenadă”. Proiectul de revitalizare vizează o suprafaţă de peste 1,2 hectare. Până la data de 1 Decembrie este programată şi în grafic finalizarea esplanadei adiacente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca.”, a anunţat, vineri, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Potrivit acestuia, la finalul proiectului, clujenii vor avea aici un nou spaţiu public de calitate pentru petrecerea timpului liber.

”Noua configuraţie va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente şi festivităţi de mici dimensiuni, într-un spaţiu multifuncţional. De asemenea, proiectul include plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenţi, 1474 arbuşti, 2910 flori cu bulb şi 6626 plante perene”, a mai transmis primarul.

Potrivit acestuia, de asemenea, clădirea Teatrului Naţional „Lucian Blaga” şi a Operei Naţionale Române Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural, similar cu cel de Casa de Cultură a Studenţilor „Dumitru Fărcaş” şi Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail.

Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.