Inspectorii de integritate au descoperit 24 de actuali sau foşti aleşi locali în incompatibilitate sau în conflict de interese, printre ei aflându-se Gabriel Florin Boriga, primarul din Târgovişte şi Cristian Duică, primarul din Roşorii de Vede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Florin Boriga, primarul municipiului Târgovişte, s-a aflat în incompatibiltate, se arată în comunicatul ANI, pentru că în perioada 21 iunie 2012 - 31 iulie 2013 a avut simultan şi calitatea de primar, dar şi pe cea de membru în comisiile de selecţie pentru operatorii de taxi şi chiar a fost remunerat pentru acest serviciu.

Cristian Duică, primarul municipiului Roşorii de Vede din Teleorman, ar fi fost în conflict de interese pentru că a încheiat opt contracte de servicii în valoare totală de 496.760 lei cu SC Modul Proiect SA, societate în care a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie până în 26 iunie 2012, când a devnit primar. De asemenea, a încheiat şi un contract cu Radio Impact deţinut de firma la care a fost administrator până să fie ales în funcţia publică. În cazul lui Duică, inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede, care a deschis un dosar penal.

Mirea Iosif Jichici, primarul oraşului Lipova din judeţul Arad, ar fi fost în conflict de interese atunci când a aprobat PUZ-ul pentru un parc fotovoltaic din localitate construit chiar pe terenul lui şi al soţiei.

Ion Baicea, primarul oraşului argeşean Costeşti, a fost găsit în incompatibilitate de inspectorii ANI pentru că, în perioada 19 iunie 2012 - 14 ianuarie 2013, a deţinut simultan funcţia de primar, dar a fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic, al Liceului Tehnologic şi al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Costeşti.

Primarul oraşului Ardud din judeţul Satu Mare s-a aflat în incompatibilitate pentru că, pe lângă funcţia de primar, a fost şi membru al Adunării Generale a Acţionarilor din SC Transurban Satu Mare. Adrian Marcu, primarul comunei Breasta din judeţul Dolj, s-ar fi aflat în incompatibilitate pentru că a fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale din localitate. Florea Ene, primarul comunei Moşoaia, judeţul Argeş, a deţinut simultan funcţiile de primar şi administrator al SC LIVI&DAIANA SRL (în perioada 20 iunie 2012 – 29 martie 2013), şi al SC UNICO METALO CHIM 3000 SRL. 

Pe lângă aceştia, alţi 17 foşti sau actuali primari, viceprimari şi consilieri au fost găsiţi în incompatibilitate sau în conflict de interese după ce au ocupat funcţii pe care nu aveau posiblitatea legală să le deţină sau au încheiat contracte cu soţiile sau foştii parteneri de afaceri dinainte să deţină calitatea de aleşi locali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.