Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat pentru încheierea unor contracte cu o firmă de avocatură deşi la nivelul primăriei existau contracte de asistenţă judiciară cu o altă societate de avocatură, în care erau prevăzute onorarii şi de 200 de ori mai mici decât în noua înţelegere. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi ai Primăriei Mangalia, dar şi un avocat din Bucureşti. Prejudiciul este de 13,7 milioane de lei, fiind dispuse măsuri asigurătorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat marţi că procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Radu, primar al municipiului Mangalia, pentru  săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. De asemenea, au mai fost trimişi în judecată Petrina Boiţă, la data faptelor secretar al municipiului Mangalia, Romulus Dumitrana, la data faptelor administrator public al municipiului Mangalia şi persoană delegată cu atribuţii de primar, Didi George Călin, la data faptelor director în cadrul Direcţiei juridice şi de administraţie publică locală şi ulterior director în cadrul Direcţiei de achiziţii publice şi programe de dezvoltare din cadrul primăriei municipiului Mangalia, Daniel Vlădescu, la data faptelor şef al Serviciului Juridic din cadrul primăriei municipiului Mangalia, Diana-Ionela Fotin, la data faptelor Director al Direcţiei de Management Fiscal şi Control din cadrul primăriei municipiului Mangalia, Maria Negru, la data faptelor funcţionar în cadrul Compartimentului Control Financiar Preventiv Propriu al Primăriei Municipiului Mangalia şi un avocat în cadrul Baroului Bucureşti, toţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
“În perioada octombrie 2014 – decembrie 2017, inculpatul Radu Cristian, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o societate de avocatură, reprezentată de inculpatul avocat în cadrul Baroului Bucureşti, trimis în judecată în prezenta cauză, un număr de 95 de contracte având ca obiect asistenţa juridică şi reprezentarea primăriei municipiului Mangalia în dosarele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi altor organe judiciare sau jurisdicţionale. Este de precizat faptul că o parte dintre acestea ar fi fost încheiate în condiţiile în care, la nivelul primăriei Municipiului Mangalia, existau deja contracte de asistenţă juridică încheiate cu o altă societate de avocatură, în care ar fi fost prevăzute onorarii şi de peste 200 de ori mai mici faţă de cele stabilite în noile contracte”, se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că primarul Cristian Radu ar fi beneficiat de ajutorul celorlalţi şase inculpaţi, funcţionari publici, care ar fi întocmit şi semnat diverse acte (referate de necesitate, caiete de sarcini, etc.), ce ar fi stat la baza organizării unor proceduri formale de achiziţie a serviciilor judiciare menţionate.
DNA a precizat că în acest mod Primăria Mangalia a fost prejudiciată cu 13.675.922 lei.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
Primăria municipiului Mangalia a comunicat faptul că nu se constituie parte civilă în procesul penal.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.