Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, reclamă probleme în activitatea mai multor secţii de votare din oraş, el depunând o sesizare la Biroul Electoral Judeţean. Tot acolo a ajuns o reclamaţie care îl vizează pe preşedintele unei secţii de votare din municipiu, acuzat că a introdus în urnă de vot două buletine de vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În documentul înaintat Biroului Electoral Judeţean (BEJ) de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, se afirmă că la nouă secţii de votare ar fi nereguli.

"Ca urmare a informărilor primite din secţiile de votare de pe raza municipiului Galaţi, respectiv, secţiile 1, 30, 34, 37, 41, 79, 88, 123 şi 153 au fost semnalate următoarele probleme: – la majoritatea secţiilor, operatorii de date nu întreabă alegătorii opţiunea de vot sau nu înregistrează corect opţiunea alegătorilor; – nu se barează pe listele permanente opţiunea alegătorului; – nu se întocmesc procese verbale de către preşedinţii secţiilor unde au fost astfel de cazuri, ba mai mult, la secţia 123, preşedinta a luat două buletine pentru referendum şi le-a introdus în urnă şi nu îşi îndeplinesc atribuţiile în mod corect", se arată în sesizarea depusă la BEJ.

"E o sesizare la general, la câteva secţii de votare,  vis-a-vis de faptul că operatorii întreabă sau nu persoanele ce opţiuni de vot au şi că nu s-ar bara în listele permanente opţiunile alegătorilor. Şi mai e o sesizare că la o secţie de votare un preşedinte ar fi introdus două buletine de vot în urnă. A fost direcţionată către poliţie. În cazul celălalt este o sesizare, dar nu e de competenţa BEJ. Această sesizare a fost direcţionată către secţiile de votare menţionate în respectivul document", a declarant purtătirul de cuvant al BEJ Galaţi, Andi Mihalache.  

În judeţul Galaţi sunt deschise 436 secţii de votare, iar pe listele electorale se află 523.316 cetăţeni cu drept de vot.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.