Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, face, joi, un apel pentru redeschiderea şcolilor, cel puţin pentru elevii din ciclul primar. ”E o mare greşeală să ţii copiii în învăţământul online”, afirmă primarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj video postat pe contul oficial de Facebook, primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că ”educaţia nu se poate face online, cel puţin la clasele mici”.

De aceea, edilul şef al Buzăului face apel la guvernanţi să deschidă şcolile.

”Cred că este o mare greşeală, cel puţin pentru clasele 1-4, să ţii copiii în învăţământul online. Educaţia nu se poate face online, mai ales la clasele mici. Cu această ocazie, insist la actualii guvernanţi să schimbe acest sistem. Şi părinţii şi profesorii şi copiii vor la şcoală, în bănci. Putem crea toate condiţiile şi am creat toate condiţiile astfel încât copiii să înveţe venind la şcoală. Cel puţin la aceste clase mici, 1-4”, a declarat primarul Buzăului.

Primarul Toma are şi un mesaj pentru cei care vor câştiga alegerile. 

”Sper ca după alegeri, cine le va câştiga, să ia decizia cea mai înţeleaptă şi să nu oprească şcolile. Sunt ţări importante unde evoluţia pandemiei este mai periculoasă şi, la cifre mult mai mari decât în România, şi s-a luat măsura, chiar dacă s-a închis o parte din economia acelor ţări, ca şcolile să funcţioneze în continuare. Este o decizie corectă”, a mai afirmat primarul.

Premierul Ludovic Orban aafirmat, miercuri seară, că învăţământul se va desfăşura în continuare în sistem online, atâta timp cât nu se constată "o reducere semnificativă” a numărului de îmbolnăviri.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.