Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că la nivelul majorităţii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti există „voinţa politică” privind realizarea unui audit cu privire la mandatul precedentei conduceri a Primăriei, însă explică faptul că trebuie ca acest demers să nu se suprapună peste controalele făcute de alte instituţii ale statului şi că, dacă e realizat de o entitate privată, auditul are nevoie şi de finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că a fost la curent cu proiectul Consiliului General privind realizarea unui audit pentru mandatul precedent, proiect care nu a trecut din cauza unui vot lipsă în CGMB. El susţine că respingerea proiectului „are o explicaţie tehnică” şi anume a existat „o discuţie” privind suprapunerea acestui audit cu atribuţiile economiştilor de la Cutea de Conturi. El a explicat că „există dispoziţii legale care te împiedică să dublezi o activitate pe care o face o altă instituţie a statului”. 
„Există voinţă politică la mine, la USR-PLUS, la PNL de a controla tot ce s-a întâmplat în administraţia precedentă. Au fost alte priorităţi”, a arătat Dan la emisiunea Insider Poltic, de la Prima TV.
Primarul general susţine că „fără discuţie” va fi făcut acest audit, care poate fi realizat de instituţii private, însă este nevoie de acordul Consiliului General, care trebuie să aprobe auditul dar şi să aloce şi fondurile necesare auditului. 
„Dacă vrei să verifici tot, deja te duci la sute de milioane, pe care nu îi ai. Poţi să verifici punctual, poţi să verifici chestiuni care ţin de câţi oameni ai nevoie pentru a presta o activitate, poţi să verifici punctual dacă inventarul este real sau imaginar, poţi să verifici punctual gradul de legalitate în emiterea documentaţiilor, adică sunt lucruri pe care, în discuţii cu Consiliul, se vede unde sunt punctele slabe din instituţie şi te duci cu controlul exact acolo”, a explicat edilul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.