Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, îi cere preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, demisia din toate funcţiile publice: preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Buzău 2008”, şef al CJ şi preşedinte executiv al PSD Buzău. Toma este supărat că municipalitatea nu a reuşit să îşi impună schimbările dorite în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Companiei de Apă Buzău, societate responsabilă cu serviciile de apă şi canalizare în municipiul şi judeţul Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începând de mâine vom avea mai multe plângeri penale pentru că acest binom, toxic pentru judeţul Buzău, trebuie să îşi înceteze acţiunile. Nu este vorba de Tescaru (nr - Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzau), ci de Petere Emanoil Neagu şi Ionel Tescaru şi o spun cu toată răspunderea. Până acum am tăcut că au fost alegeri şi suntem în acelaşi partid, dar acum nu mai tac, totul este premeditat şi în acea adunare generală a ADI "Buzău 2008” s-au dat nişte avize pentru punctele pe ordinea de zi, avize pe care noi nu le avem, dar ei le aveau semnate de domnul Neagu. Pentru astea îi cer demisia, pentru că nenoroceşte şi acest municipiu şi acest judeţ. Nu mai poate lucra cum a lucrat până acum. Această gaşcă mafiotă trebuie să înceteze. Lupt împotriva unui sistem, am spus-o de mai multe ori, şi nu pot să detaliez mai mult. Faptul că suntem în acelaşi partid nu are nicio legătură. Nu se poate să se lucreze aşa împotriva oamenilor”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Edilul susţine că Petre Emanoil Neagu controlează primarii pentru că le dă bani.

"O altă parte din primari sunt "ţinuţi în lanţ de Tescaru, care le-a angajat rudele şi prietenii în fiecare localitate membră în ADI „Buzău 2008”  exact ca într-un sistem mafiotic şi trebuie să înceteze acest lucru. La şedinţa AGA ni s-a spus că reprezentantul desemnat de noi nu este angajat al Primăriei şi nu poate reprezenta municipalitatea in schimb reprezentantului Consiliului Judeţean nu i s-a solicitat niciun document  ”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma

Primăria municipiului Buzău a intenţionat să dizolve Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Buzău, să îl înlocuiască cu un consiliu de administraţie provizoriu şi să modifice actul constitutiv al Companiei de Apă  în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor care a fost programată iniţial pentru 6 ianuarie. Şedinţa AGA din data  de 6 ianuarie nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum, respectiv reprezentantul desemnat de Consiliul Local Municipal, avocatul Lucian Sălcuţan, era angajat al unui cabinet de avocatură, şi nu angajat al municipalităţii, fapt pentru care şedinţa AGA a fost reprogramată pentru marţi pentru rezolvarea problemelor legate de reprezentare în AGA a Primăriei municipiului Buzău, care este acţionarul majoritar al Companiei de Apă Buzău cu 75,6% din acţiuni.

De asemenea, Primăria municipiului Buzău, care deţine pachetul majoritar de acţiuni în Compania de Apă Buzău a solicitat suplimentarea ordinii de zi a AGA cu două puncte, respectiv dizolvarea Consiliului de Administraţie şi modificarea actului constitutiv, solicitări respinse practic în cadrul AGA pe motiv că acesta nu aveau avizul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitara „Buzău 2008” operatorul regional de apă şi canalizare deservit de Compania de Apă Buzău.

"Cer oficial demisia lui Neagu (nr - Petre Emanoil Neagu) pentru că pătronează această mafie cu Tescaru. Poate să-şi dea demisia şi din funcţia de  preşedinte al C.J. pentru că nu face nimic şi toţi primarii se plâng. Ăsta este adevărul şi mi-l asum. Vom face plângeri penale pentru hotărârile date de ADI „Buzau 2008” pentru că sunt ilegale. Practic în atragerea celor 200 de milioane de euro în judeţul Buzău, municipiul Buzău este scos din calcule, iar noi mai avem aici peste 55 de kilometri de conductă de azbest şi oţel, iar acest lucru înseamnă o calitate proastă a apei şi nu pot fi de acord cu asa ceva. Trebuie să înceteze această mafie pentru că ne pune în pericol chiar viaţa”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, cel care deţine şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” a răspuns, declaraţiilor publice ale colegului său de partid, primarul Constantin Toma. Neagu spune că fiecare este responsabil în faţa alegătorilor şi a organelor abilitate şi consideră că declaraţiile primarului Constantin Toma sunt făcute la cald.

"Nu comentez asemenea declaraţii, probabil este o declaraţie dată la cald, este părerea dumnealui. Orice om este responsabil de ceea ce spune şi ce face. Nu sunt la curent în totalitate cu declaraţiile domnului primar pentru că mai avem şi treabă, sunt lucruri mult mai importante de făcut decât sa urmăresc aceste conferinţe. Avem de votat un buget şi alte probleme ale judeţului dar cred că fiecare suntem responsabili atât în faţa alegătorilor care ne-au ales cât şi în faţa organelor abilitate. Referitor la declaraţiile domnului primar cu binom şi trinom, probabil ştie dumnealui ceva şi îl rog să facă public ceea ce ştie şi rog organele abilitate să se autosesizeze şi să cerceteze pentru că poate nici dumnealui nu are timp să facă atâtea plângeri penale şi aşa se pot sesiza alte organe din oficiu şi poate descoperă unde sunt organizate acele grupuri infracţionale de care face vorbire. Cred că e o declaraţie dată la cald pe care o tratez cu îngăduinţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pe de altă parte, Neagu s-a referit şi la acuzaţiile aduse de către primarul municipiului Buzău în ceea ce priveşte deciziile Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” şi cele privind reprezentantul desemnat de Consiliul Judeţean în AGA Companiei de Apă Buzău

"Am înţeles că s-a făcut referire la mandatul dat de Consiliul Judeţean domnului secretar Laurenţiu Gavrilă de reprezentant în AGA. Legea spune clar că prin votul consilierilor judeţeni se mandatează o persoană care este angajat al UAT în AGA. Nu l-am mandatat eu personal pe domnul Gavrilă ci cei 33 de consilieri prin votul lor. Referitor la mandatul pentru şedinţa de astăzi a avut un mandat imperativ dat de mine să se respecte legalitatea, dumnealui fiind si secretarul judeţului si jurist de meserie. Nu a fost niciun fel de interes şi niciun fel de altă problemă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

Întrebat dacă solicitările privind demisia venite din partea colegului său de partid, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, ar putea însemna începutul unei rupturi în rândul PSD, Neagu a declarat că nu este posibil aşa ceva.

"Nu, un partid ca orice organizaţie nu este creat pentru a reprezenta interesele unui membru sau al altuia ci pentru a reprezenta intereselor cetăţenilor prin programele sale. Eu cred că toti cei care suntem aleşi in structurile locale trebuie să lăsam haina politica deoparte si sa reprezentam cetăţenii. Instituţional putem să ne întâlnim oricând şi să stăm la aceeaşi masă. Dacă e să avem ceva de discutat oricând la o masă instituţională putem sta pentru că nu ne ducem să ne rezolvăm problemele noastre ci probleme curente sau ale cetăţenilor în general”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.