Primăria Municipiului Timişoara a dat, luni, startul construirii Arenei Eroii Timişoarei, primul stadion ridicat în Timişoara după Revoluţie. Cu o suprafaţă construită de peste 10.000 mp, 10.101 locuri în tribune, gazon natural şi dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB, şi va putea găzdui inclusiv competiţii internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Azi e o zi aşteptată de prea mult timp de comunitatea timişoreană. Ziua în care transformăm o promisiune de ani de zile în realitate: am început construirea stadionului. E una dintre investiţiile noastre strategice şi de asta o finanţăm integral din bugetul local, din banii tuturor timişorenilor, şi nu mai aşteptăm după Bucureşti. Îmi doresc ca azi să fie ziua în care pornim şi reconstruirea fotbalului timişorean şi mă bucur că alături de noi au venit la viitorul stadion multe dintre gloriile lui Poli, dar şi tineri care acum se antrenează sub culorile alb-violet”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit comunicatului de presă al USR.

Stadionul este construit pe structură metalică pe Calea Buziaşului şi va oferi o infrastructură de ultimă generaţie pentru competiţii şi antrenamente sportive.

La eveniment au fost prezenţi, alături de primarul Dominic Fritz, viceprimarii Ruben Laţcău şi Cosmin Tabără-Amânar, managerul general al SSU Politehnica Timişoara, Costel Pantilimon, şi sportivi remarcabili care au contribuit la gloria fotbalului timişorean de-a lungul timpului.

La faţa locului a fost introdus în pământ un mesaj, într-o „capsulă a timpului”, pentru generaţiile care se vor bucura de investiţia care demarează acum.

Reprezentanţii SSU Politehnica Timişoara au înmânat primarului o minge semnată de marii jucători care au evoluat în echipamentul alb-violet şi un tricou cu însemnele clubului, semnat de vedetele care au contribuit la prestigiul echipei de pe Bega, mai spune sursa citată.

Pe suprafaţa de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timişoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri, dar şi o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior şi prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces şi căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piaţă publică la evacuarea din incinta stadionului.

Investiţia Primăriei Timişoara se ridică la 115 milioane de lei, bani de la bugetul local, şi va fi gata în doi ani şi trei luni. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori. De asemenea, acesta va fi un loc optim pentru evenimente şi concerte mari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.