Primăria Sibiu a anunţat, miercuri, că va continua cu o altă firmă lucrările de amenajare a unei zone de agrement pe Lacul lui Binder, după ce prima firmă care a câştigat contractul a cerut rezilierea pe motive economice generate de pandemie. În zonă vor exista, până la finalul anului, posibilităţi de practicare a sporturilor nautice şi de a face plajă. Mai sunt prevăzute alei pentru plimbări, piste de biciclete şi role, dar şi locuri de joacă pentru copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În maxim 8 luni Lacul lui Binder va fi dat în folosinţă. Primăria Sibiu, prin intermediul Serviciului Baze Sportive, a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor rămase de executat. Reamintim că prin contractul iniţial, care nu a putut fi dus la bun sfârşit de firma contractată, s-a reuşit finalizarea majorităţii lucrărilor de infrastructură precum curăţarea lacului, amenajarea parcărilor, a împrejmuirilor şi aleile pietonale, amplasarea pavilionului multifuncţional, a pavilioanelor de pe plajă şi a clădirii de la intrarea în complex, etc. După rezilierea acestui contract, Primăria Sibiu a fost nevoită să organizeze o nouă procedură de achiziţie pentru contractarea lucrărilor rămase de executat”, a transmis, miercuri, Primăria Sibiu.

Sursa citată a precizat că noul contract pentru finalizarea lucrărilor a fost semnat cu firma SC Modular Plus SRL din Sibiu, valoarea acestuia fiind de 5,38 milioane de lei.

În primele 5 luni firma va executa lucrările prevăzute în contract, iar în următoarele 3 luni se va ocupa de autorizarea ISCIR a instalaţiilor, pentru siguranţa utilizatorilor.

”Prin lucrările executate de Primăria Sibiu, Lacul lui Binder se va transforma dintr-o zonă urbană neutilizată, într-un spaţiu pentru sport şi agrement”, a mai transmis Primăria Sibiu.

Până la finalul acestui an, Lacul lui Binder va oferi sibienilor posibilităţi pentru: practicarea sporturilor nautice: wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding şi canoe; plajă şi practicarea sporturilor de plajă; promenadă şi plimbarea cu bicicleta, trotineta sau rolele; petrecerea timpului liber pentru copii în cele două locuri de joacă sau petrecerea timpului liber în una dintre zonele de terasă.

Firma care a câştigat iniţial contractul a cerut, în 2020, rezilierea acestuia, din motive economice generate de pandemie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.