Primăria Sibiu a transmis, luni, că incidentul cu asistenta de la ATI hărţuită de vecinii săi pentru că lucrează cu pacienţi infectaţi cu coronavirus a avut loc în comuna Loamneş din jueţ şi nu în municipiu care ”a excelat prin comunitatea sa tolerantă, deschisă şi solidară în momente de criză”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incidentul legat de hărţuirea asistentei ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu nu a avut loc în municipiul Sibiu, ci în comuna Loamneş”, a transmis, luni, Primăria Sibiu, adâugând că municipiului Sibiu ”a excelat prin comunitatea sa tolerantă, deschisă şi solidară în momente de criză”.

”Comunitatea municipiului Sibiu s-a mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, în a da o mână de ajutor atât persoanelor aflate în situaţii dificile în contextul izolării, cât mai ales spitalelor sibiene, un număr mare de firme, persoane fizice şi ONG-uri donând pentru dotarea acestora. Comunitatea noastră a înţeles rolul major pe care îl are personalul din spitale, acesta fiind prima linie de luptă împotriva acestui virus. Din acest motiv facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-i proteja. Primăria Sibiu condamnă o astfel de atitudine, care considerăm că provine din insuficienta informare cu privire la modalitatea de transmitere a acestui virus şi lipsa de empatie pentru semeni”, a mai transmis Primăria Sibiu.

Oficialii instituţiei au transmis ”respectul şi aprecierea faţă de personalul medico-sanitar”.

”Pentru a sprijini şi proteja această categorie de personal din sistemul sanitar public, în baza prevederilor HG 201/18.03.2020, Primăria Sibiu a rezervat trei unităţi de cazare de tip hotel din Sibiu pentru personal medico-sanitar care interacţionează cu pacienţi şi care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru, ca măsură preventivă împotriva răspândirii virusului. De asemenea, a fost rezervată o unitate de cazare de tip hotel pentru personalul medico-sanitar confirmat cu COVID-19, care nu necesită internarea, prevenind infectarea familiilor acestora”, a mai precizat Primăria Sibiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a făcut, duminică, un apel la raţiune şi normalitate, după ce o asistentă medicală de la ATI, care lucrează cu pacienţi cu coronavirus, a fost hărţuită de vecini.

Tot duminică, şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, le-a dat flori mai multor asistente din spital.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.