Primaria Sibiu a anunţat, luni, că a semnat contractual pentru cumpărarea a 9 autobuze electrice, în valoare de peste 27 de milioane de lei, care vor deserve două dintre traseele din oraş. În cadrul proiectului se achiziţionează şi trei staţii de încărcare rapidă şi 9 staţii de încărcare lentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Achiziţia a 9 autobuze electrice care vor deservi traseele 5 şi 13 s-a concretizat astăzi prin semnarea contractului, ca urmare a unui proiect pe care Primăria Sibiu îl desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Managerul general al firmei Solaris Bus & Coach România, domnul Eugen Daniel Ciolan, m-a asigurat că vor livra autobuzele cât mai repede posibil, înainte de termenul contractual. Reamintesc că am semnat deja contractul pentru microbuzele electrice care vor circula pe Linia Verde de transport local din centrul istoric, iar procedura de achiziţie pentru cele 40 de autobuze se apropie de finalizare, raportul procedurii fiind întocmit şi trimis la Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice pentru avizare. Prin urmare, construim un sistem de transport public mai atractiv pentru sibieni, încurajând astfel, concret, mobilitatea alternativă”, a declarant Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul pentru cele 9 autobuze electrice a fost semnat cu firma Solaris Bus & Coach (Polonia), valoarea contractului fiind de 27,94 de milioane de lei. Prin acest contract s-au achiziţionat cele 9 autobuze electrice, dar şi 3 staţii de încărcare rapidă şi alte 9 staţii de încărcare lentă. 

Procedura de achiziţie a fost organizată şi gestionată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, termenul de livrare negociat de această instituţie fiind de maxim 23 de luni.

Autobuzele electrice vor avea lungime de 12 metri, cu 3 uşi duble pentru îmbarcare/debarcare, oferind 30 de locuri pe scaune şi 52 în picioare, având o autonomie cu o încărcare de 66 km.

Autobuzele vor avea sistem de diagnosticare electronic, sistem de management a traficului care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza Tursib, sistem audio-video de informare a călătorilor, sistem de numărare  sistem de supraveghere video, sistem de aer condiţionat şi încălzire, aparatura pentru validarea biletelor de călătorie, echipamente pentru WiFi şi prize USB pentru încărcarea aparatelor mobile. Autobuzele sunt dotate cu rampă pentru accesul persoanelor care se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii.

Cele trei staţii de încărcare rapidă vor permite încărcareaîn 10 minute, pentru 3 curse în oraş, iar cele 9 staţii de încărcare lentă vor fi instalate în autobaza Tursib pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.