Mai mulţi locuitori din Sectorul 5 au făcut sesizări la Primărie că pe Strada N.D. Cocea nr. 95-100, aproape de intersecţia cu Strada Tiparniţei există foarte multe deşeuri depozitate ilegal (peturi, pungi, hârtii, mase plastice, mobilier vechi, saci de moloz etc.), deşeuri care se pot transforma într-un focar de infecţie şi pot afecta sănătatea locuitorilor din zonă. Mai mult, la o distanţă apropiată se află şi una dintre cele mai mari staţii de pompare de apă ce aparţine Apa Nova şi care deserveşte o mare parte din populaţia Bucureştiului. Astfel, gunoiul depozitat în zonă putea ajunge să polueze apa. Astfel, edilul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a dispus ca o echipă de la salubrizare, dar şi un echipaj al Poliţiei Locale să se deplaseze la faţa locului, pentru a verifica situaţia din teren, iar angajaţii de la Salubrizare S.A, au început să colecteze deşeurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca o echipă de la salubrizare, dar şi un echipaj al Poliţiei Locale să se deplaseze la faţa locului, pentru a verifica situaţia din teren. În urma verificărilor s-a decis ca mai mulţi angajaţi ai societăţii Salubrizare S.A. să acţioneze de îndată pentru a igieniza zona şi pentru a strânge deşeurile depozitate ilegal. Pentru că în zona respectivă exista o cantitate foarte mare de deşeuri, acţiunea a început în urmă cu 2 zile şi continuă la momentul transmiterii acestui comunicat. La faţa locului se intervine basculante şi un buldoescavator”, arată Primăria Sectorului 5, într-un document de presă.

Conform sursei citate, pentru a se asigura că în perioada următoare nu vor mai exista persoane care aruncă deşeuri ilegal, edilul Sectorului 5 a dispus ca echipaje ale Poliţiei Locale Sector 5 să patruleze în zona respectivă atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Cristian Popescu Piedone le reaminteşte celor care încalcă legea că pot primi amenzi şi pot rămâne şi fără autovechicule, dacă sunt depistaţi că depozitează deşeuri pe spaţiul public.

„În urma sesizărilor primite, agenţi ai Poliţiei Locale au identificat şi sancţionat proprietarii terenului respectiv, întrucât aceştia sunt obligaţi prin lege să igienizeze terenurile aflate în proprietate. Costurile operaţiunii de salubrizare vor fi imputate proprietarilor, prin Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Sector 5. Locuitorii din zonă spun că zona igenizată de angajaţii de la Salubrizare devenise o adevărată groapă de gunoi şi că acţiunea Primăriei a stopat o problemă care ar fi putut afecta grav sănătatea cetăţenilor din Bucureşti”, mai transmite sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.