Primăria Sectorului 5 a demarat luni, lucrările de refacere a marcajelor rutiere pe Strada Antiaeriană, imediat după primirea Avizului de intervenţie de la Administraţia Străzilor, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei care administrează strada. Lucrările au loc după ce, săptămâna trecută, un pieton murit, după ce a fost lovit de o maşină, pe Şoseaua Antiaeriană din Bucureşti, de un autovehicul care circula spre Calea 13 Septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei sector 5, lucrările vor dura 3 zile şi vor consta în refacerea cu materiale de calitate superioară a marcajelor pentru 9 treceri de pietoni (toate trecerile de pe Strada Antiaeriană), marcarea tuturor trecerilor de pietoni cu benzi rezonatoare şi supraluminarea trecerilor de pietoni în zonele cu risc ridicat de accidente rutiere.

Intervenţiile vor avea loc pe timpul nopţii, de luni până miercuri, inclusiv, în intervalul orar 22:00 – 05:00, perioadă în care traficul pe Strada Antiaeriană va fi restricţionat, conform avizului Poliţiei Rutiere.

Pentru a menţine siguranţa cetăţenilor, Primăria Sectorului 5 a transmis către Primăria Municipiului Bucureşti, de la începutul anului până în prezent, 70 de solicitări privind deficienţele constatate la indicatoarele, marcajele, limitatoarele de viteză, oglinzile rutiere, precum şi cu privire la starea precară a unor străzi şi trotuare.

Lucrările mentionate sunt realizate de Primăria Sectorului 5, chiar dacă Strada Antiaeriană se află în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Pentru instalarea unor sisteme speciale, precum semafoare şi limitatoare de viteză, Primăria Sectorului 5 nu are atribuţii şi se adresează în continuare Primăriei Municipiului Bucureşti.

Un pieton a fost accidentat, marţea trecută, pe Şoseaua Antiaeriană din Bucureşti, de un autovehicul care circula spre Calea 13 Septembrie. Manevrele de resuscitare nu au dat rezultat, fiind declarat decesul victimei.

”Conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe Şos. Antiaeriană dinspre Rond Alexandria către Calea 13 Septembrie, când a ajuns la intersecţia cu str. Cojocaru Elena şi Vasile, a surprins şi accidentat un pieton. În urma impactului, pietonului i-au fost aplicate manevre de resuscitare la faţa locului, din nefericire fără rezultat favorabil, fiind declarat decesul acestuia”, a transmis Brigada Rutieră.
 
Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.