Primăria Sectorului 1 acuză vineri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă că întârzie virarea banilor pentru decontarea cheltuielilor cu persoanele refugiate din calea războiului din Ucraina şi că i-au fost virate doar un sfert din sumele aferente lunii decembrie 2022, în condiţiile în care până la mijlocul lunii februarie trebuiau virate şi fondurile pentru luna ianuarie 2023. În aceste condiţii, administraţia locală a Sectorului 1 nu poate onora în acest moment cererile de plată aferente lunilor decembrie 2022 şi ianuarie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă întârzie virarea banilor pentru decontarea cheltuielilor cu persoanele refugiate din calea războiului din Ucraina Primăria Sectorului 1 informează persoanele din această zonă administrativă care cazează persoane refugiate din calea războiului din Ucraina că sunt înregistrate întârzieri majore în virarea banilor de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov pentru decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea acestor categorii de persoane”, afirmă primăria într-un mesaj pe Facebook. 
 
Astfel, până la momentul prezentului anunţ, Primăriei Sectorului 1 i-au fost virate doar un sfert din sumele aferente lunii decembrie 2022, în condiţiile în care până la mijlocul lunii februarie trebuiau virate şi fondurile pentru luna ianuarie 2023, mai spune instituţia. 
 
”În aceste condiţii, administraţia locală a Sectorului 1 nu poate onora în acest moment cererile de plată aferente lunilor decembrie 2022 şi ianuarie 2023. Administraţia locală a Sectorului 1 va deconta banii pentru aceste luni în termen de maximum trei zile din momentul în care îi sunt virate fondurile de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.
Reamintim faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, Primăria Sectorului 1 primeşte doar cererile de decontare a cheltuielilor cu hrana şi cazarea de la cetăţenii din Sectorul 1 care cazează persoane refugiate din zona de conflict din Ucraina şi virează banii în contul acestora, însă fondurile nu provin de la bugetul local al Sectorului 1, ci din bugetul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.