Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au transmis că Tribunalul Bucureşti a decis, pe 14 august, să anuleze Autorizaţia Integrată de Mediu pentru depunerea deşeurilor pe ultimele două suprafeţe, încă funcţionale, ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astfel, comunitatea şi Primăria Sectorului 1 au primit o... gură de oxigen din partea justiţiei în lupta lor pentru un aer curat, bun de respirat, dar bătălia pentru sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare va continua”, arată un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.
 
Sursa citată precizează că primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache va susţine luni o conferinţă de presă pe această temă, de la ora 11.00, la sediul Primăriei.
 
În primăvara anului 2018, Primăria Sectorului 1, Poliţia Locală Sector 1, Asociaţia 21% Oxigen şi Asociaţia pentru Natură şi Protejarea Mediului au intentat un proces Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB) şi companiei Iridex, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni, solicitând anularea Autorizaţiei Integrate de Mediu emisă de APMB, document în baza căruia funcţionează depozitul de gunoi, mai indică sursa menţionată.
 
„Acţiunea în instanţă a fost iniţiată ca urmare a repetatelor sesizări primite de la mii de cetăţeni din nord-vestul Capitalei, a căror viaţă este afectată şi astăzi de mirosurile insuportabile provenite de la această groapă de gunoi”, conchide documentul de presă.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.