Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 afirmă că au fost informaţi privind închiderea a patru locuri de joacă din acest sector, în urma controalelor făcute de Protecţia Consumatorilor, iar cele mai multe dintre deficienţele constatate au fost deja remediate. "Situaţia locurilor de joacă din Sectorul 1 a fost moştenită de la fosta administraţie", invocă ei, adăugând că reabilitarea şi modernizarea acestora întârzie întrucât bugetul a fost adoptat abia în 1 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Situaţia locurilor de joacă din Sectorul 1 a fost moştenită de la fosta administraţie. Reabilitarea şi modernizarea locurilor de joacă pentru copii din parcurile şi spaţiile verzi pe care le administrăm reprezintă o prioritate a Primăriei Sectorului 1 şi avem în plan demararea unui amplu program în acest sens. Acesta a fost întârziat deoarece proiectul de buget pe anul 2022 a fost votat în Consiliul Local pe 1 aprilie, la mai bine de două luni de când a fost pus pentru prima dată în dezbaterea consilierilor locali", au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, după controalele făcute de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Aceştia au susţinut că au fost închise patru locuri de joacă.

"Menţionăm, potrivit datelor primite de la Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1, că ANPC a verificat 33 de locuri de joacă, iar din acestea am fost informaţi, de instituţia care a realizat controlul, că au fost închise un număr de 4, pentru deficienţe minore sau aflate în afara locului de joacă. Cele mai multe din aceste deficienţe deja au fost remediate de către ADP Sector 1", au arătat reprezentanţii Primăriei.

Potrivit sursei citate, "un loc de joacă a fost închis pentru lipsa unui canal -al unui operator de utilităţi- care era amplasat în afara spaţiului amenajat, vopsea exfoliată pe băncile din parc şi puncte de rugină pe coşul de gunoi, iar un alt loc de joacă pentru lipsa panourilor de informare. Deficienţele din alte două locuri de joacă au fost deja remediate pe 7 şi 8 aprilie: arborii au fost toaletaţi, iar leagănele care aveau şezutul deteriorat au fost reparate".

"Precizăm că o parte din fotografiile postate de un oficial ANPC pe conturile unei reţele de socializare nu sunt din locurile de joacă administrate de ADP Sector 1", a mai arătat Primăria Sectorului 1.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au decis închiderea temporară a 30 de parcuri şi locuri de joacă din Sectorul 1 al Capitalei, din 33 verificate, pentru nereguli precum echipamente de joacă nesigure, cabluri electrice aproape de sol, prezenţa unor copaci cu crengi uscate deasupra echipamentelor de la locul de joacă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.