Primăria Sectorului 1 al Capitalei anunţă un proiect-pilot care va fi derulat în cartierul Aviaţiei, pentru ca locuitorii să nu mai întâmpine probleme cu apa caldă şi căldura în această iarnă, în condiţiile în care zona este la capătul reţelei de termoficare. Astfel, la punctele termoenergetice cu probleme vor fi instalate echipamente specializate pentru încălzit apa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 1, administraţia locală a sectorului va iniţia un proiect pilot în cartierul Aviaţiei pentru a veni în sprijinul locuitorior din blocurile în care sunt probleme cu alimentarea cu apă caldă şi căldură pe timpul iernii, ţinând cont de faptul că acest cartier este capătul reţelei de termoficare şi aici se pierde energie termică din cauza avariilor frecvente.

"Soluţia urgentă care urmează să fie aplicată în cartierul Aviaţiei, începând din această iarnă, constă în conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termoenergetice cu probleme", a precizat sursa citată.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a întâlnit, marţi, cu oficiali din cadrul Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti la centrala termică de pe strada Siriului, pentru a analiza oportunitatea montării unor astfel de echipamente.

"Tot ce ne dorim este să ne asigurăm că în iarna asta, în acest cartier, oamenii vor avea temperatura de care au nevoie la încălzirea locuinţei şi la apa caldă. Am înţeles că aici este un capăt de reţea, că este o problemă majoră. Ideea este să închiriem echipamente, cu ajutorul cărora să încălzim apa. Dacă nu există suficientă căldură care să intre în acest punct termic, vom suplimenta noi şi îi creştem temperatura. Vom face un proiect pilot împreună cu societatea care este lider mondial în acest domeniu", a declarat Armand, citată în comunicat.

Potrivit documentului, reprezentanţii companiei au explicat că, în cazul punctului termic de pe strada Siriului, urmează să fie folosit un echipament de 2,5 MW, care are o dimensiune de 6x2 mp. Utilajul urmează să fie montat lângă punctul termic. În cazul altor centrale termice, mai mari, urmează să fie instalate două sau chiar trei astfel de echipamente.

Sursa citată a menţionat că administraţia locală urmează să semneze un protocol cu Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti pentru implementarea acestui proiect pilot în această iarnă. Primăria Sectorului 1 urmează să finanţeze igienizarea şi reabilitarea punctului termic şi chiria echipamentelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.