Primaria Sectorului 1 anunţă joi că o investiţie aşteptată de mai mulţi ani de către locuitorii Sectorului 1 va începe în curând, şi anume lucrările de reabilitare şi modernizare a Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu. Primăria Sectorului 1 a primit astăzi acordul de la Trezorerie pentru a semna contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru consolidarea, modernizarea şi restaurarea acestei clădiri simbol a Cartierului Bucureştii Noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O investiţie aşteptată de mai mulţi ani de către locuitorii Sectorului 1 va începe în curând. Este vorba despre lucrările de reabilitare şi modernizare a Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu. Primăria Sectorului 1 a primit astăzi acordul de la Trezorerie pentru a semna contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru consolidarea, modernizarea şi restaurarea acestei clădiri simbol a Cartierului Bucureştii Noi”, anunţă primăria. 

 

Este o investiţie la care ţin foarte mult şi pentru care specialiştii Primăriei au lucrat intens în ultimele luni. În prezent, din cauza dezinteresului autorităţilor centrale şi locale, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, a fost scos din uz, abandonat, iar accesul a fost interzis publicului. După finalizarea acestor lucrări, vom reda circuitului cultural această clădire simbol a Sectorului 1, atât de iubită de către comunitatea locală”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

iTeatrul de Vară a fost gândit şi proiectat ca un amfiteatru în aer liber şi va fi utilizat ca un  spaţiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat oraşului un spaţiu pentru desfăşurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăţi, film şi teatru).

Totodată, va fi construit un spaţiu la ultimul nivel cu destinaţia de bar sau cafenea, care va conduce la o mai bună amortizare în timp a investiţiei şi la transformarea caracterului sezonier al utilizării clădirii în caracter permanent. Pe lângă evenimente artistice, aici se vor desfăşura vernisaje, lansări de cărţi şi albume, mici festivaluri de muzică şi film, astfel de evenimente fiind benefice atât cartierului Bucureştii Noi, cât şi locuitorilor din restul Sectorului 1.

Obiectivele  specifice ale investiţiei:

  • realizarea de lucrări cu scopul de a îndeplini cerinţele reglementărilor tehnice în vigoare (rezistenţă şi stabilitate, siguranţă în exploatare, securitate la incendiu, accesibilitate, igienă, mediu) şi de a optimiza utilizarea spaţiilor;
  • realizarea lucrărilor de restaurare a obiectelor cu valoare istorică şi arhitecturală (lira, decoraţiuni capiteluri şi stâlpi etc.);
  • eficientizarea energetică a clădirii (termoizolare planşeu peste pământ, pod şi terasă, utilizarea unor obiecte de iluminat eficiente energetic, tâmplărie exterioară eficientă energetic, panouri fotovoltaice, pompe de căldură);
  • realizarea unor lucrări specifice funcţiunii clădirii (lucrări scenotehnice, tratamente acustice şi soluţii tehnice pentru asigurarea unei acustici corespunzătoare);
  • realizarea lucrărilor de iluminat arhitectural exterior.

 

Tipurile de intervenţii obligatorii:

  • Consolidarea clădirii prin aplicarea recomandărilor optime emise în Expertiza Tehnică;
  • Reabilitarea energetică conform concluziilor Auditului Energetic;
  • Refacerea integrală a instalaţiilor termice;
  •  Refacerea integrală a instalaţiilor de ventilaţie;
  • Refacerea integrală a instalaţiilor electrice;
  • Realizarea accesului pentru persoane cu dizabilităţi;
  •  Conformarea cu normele de protecţie la foc;
  • Etanşeizarea clădirii prin închideri eficiente (învelitoare, tâmplărie);
  • Echiparea cu instalaţii pentru susţinerea spectacolelor;
  •  Echiparea cu instalaţii pentru proiecţia de film;
  • Echiparea cu instalaţii pentru control acces şi securitate;
  • Realizarea grupurilor sanitare pentru spectatori;
  •  Restaurarea faţadelor şi a elementelor artistice decorative de pe faţade;
  • Construirea unor scări exterioare pentru accesul publicului la terasele circulabile existente   

 

Clădirea care face obiectul investiţiei este construită în anul 1953 după planurile arhitecţilor Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan şi Paul Bortnowski (colaboratori); construcţia a fost inaugurată în acelaşi an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor organizat la Bucureşti, funcţiunea iniţială a clădirii fiind cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfăşurării de spectacole, concerte şi piese de teatru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.