Primăria Sectorului 1 anunţă că Poliţia Locală Sector 1 a aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 34.000 lei pentru depăşirea limitelor de zgomot prevăzute de legislaţia în vigoare prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată, în urma controalelor efectuate în cursul anului trecut în Parcul Herăstrău pentru verificarea respectării legislaţiei privind ordinea şi liniştea publică şi pentru verificarea activităţii comerciale a teraselor şi cluburilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La iniţiativa primarului, Clotilde Armand, Poliţia Locală Sector 1 a intensificat în anul 2022 controalele în Parcul Herăstrău pentru verificarea respectării legislaţiei privind ordinea şi liniştea publică şi pentru verificarea activităţii comerciale a teraselor şi cluburilor. În urma controalelor efectuate în cursul anului trecut  au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 34.000 lei pentru depăşirea limitelor de zgomot prevăzute de legislaţia în vigoare prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată”, precizează instituţia. 

“Am făcut un plan permanent de măsuri prin care s-a acţionat cu precădere în zilele de vineri şi sâmbătă în intervalul 22.00 – 02.00, am avut foarte multe reclamaţii pentru aceste ore. O premieră pentru parcul Herăstrău şi zona din împrejurimi, în cazul a două restaurante, „La Brasserie” şi „Guava”, care deranjau frecvent locuitorii cu concertele live de manele, cu dedicaţii « fără număr », până dimineaţă. În ambele cazuri am decis suspendarea pentru 30 de zile a autorizaţiilor de funcţionare. Tot pentru muzică tare au primit sancţiuni şi cluburile Nuba, It Cucina şi Kayo. Am transmis public un singur mesaj: „Respectaţi legea!” Cine nu a înţeles acest lucru, a suportat consecinţele”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Totodată, în anul 2022 Primăria Sectorului 1 a mai luat altă decizie în premieră pentru administraţia locală: am sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să confişte de la un restaurant din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce administratorii au ignorat dispoziţiile Poliţiei Locale Sector 1 de suspendare a activităţii.

Acestea nu sunt demersuri singulare, astfel de măsuri urmează a fi luate şi în cazul altor baruri şi restaurante care deţin autorizaţie de funcţionare, dar care difuzează muzica la intensitate mare până noaptea târziu, tulburând astfel liniştea cetăţenilor.

“Nu mă impresionează campaniile mediatice făcute împotriva mea de patronii nemulţumiţi ai acestor terase, de plângeri penale sau de procese inventate. Vom continua toate aceste acţiuni în 2023, am pus la punct un nou plan permanent de măsuri pentru Parcul Herăstrău. În perioda următoare urmează să cerem ANAF-ul să confişte noi sume de bani de la administratorii unor cluburi cărora le-am suspendat activitatea”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.