Primăria Oradea anunţă că timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână, având în vedere numărul foarte mare de decese, în ciuda faptului că a fost suplimentat personalul care lucrează pentru săparea gropilor. De săptămâna viitoare, municipalitatea anunţă că se vor distribui locuri de veci în parcela nouă a cimitirului, unde se pot face săpături cu utilajele. Pentru a face faţă situaţiei, municipalitatea pune la dispoziţie camere frigorifice, tariful pentru utilizarea acestora fiind plafonat la 300 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere perioada grea pe care o traversăm, când numărul de decese creşte tot mai mult de la o zi la alta, iar timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este, inevitabil, mai mare. În momentul de faţă, la Cimitirul Municipal Rulikowski, timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână, deşi a fost suplimentat personalul angajat pentru săpatul gropilor, în condiţiile în care numărul înmormântărilor programate este de 10 sau chiar 11 pe zi. La Capela Municipală pot fi depuşi doar decedaţii pentru care s-a făcut programarea înmormântării”, a transmis, miercuri, Primăria Oradea.  

Municipalitatea precizează că în lista de tarife a Cimitirului Municipal Rulikowski este prevăzută şi o taxă de depozitare la camera frig, în valoare de 100 lei pe zi.  

”Având în vedere condiţiile actuale, când timpul de aşteptare pentru programarea înmormântărilor a crescut, conducerea Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea a decis să plafoneze această sumă la maximum 300 de lei, indiferent de câte zile urmează a fi depozitat decedatul la camera frig, înainte de înmormântare”, a mai transmis instituţia.  

Municipalitatea explică faptul că, pentru a reduce cât mai mult timpul de aşteptare, începând de săptămâna viitoare, vor fi atribuite locuri la deces şi în parcele noi, unde gropile vor putea fi săpate şi prin intermediul utilajelor. 

”Mai menţionăm că, având în vedere situaţia actuală dificilă, în această perioadă nu se atribuie locuri de veci anticipat”, a mai transmis Primăria.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.