Primăria Oradea anunţă că a fost solicitată să sprijine logistic şi sanitar oraşul Ivano-Frankivsk din Ucraina, cu care are încheiat un acord de înfrăţire din anul 2003. Municipalitatea orădeană caută o modelitate legală pentru a putea oferi acest ajutor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Oradea, în adresa oficială semnată chiar de primarul comunităţii ucrainiene se precizează: "Am fi recunoscători dacă Consiliul Local al Municipiului Oradea şi-ar arăta solidaritatea şi suportul către comunitatea noastră. Apreciem cooperarea noastră şi realizările comune şi tindem să credem că avem un aliat în rândul oraşele înfrăţite cu noi. Vă rugăm să luaţi în considerare posibilitatea de a ne oferi sprijin pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de apărare teritorială şi protecţie civilă. În aceste timpuri grele pe care Ucraina le experimentează, suportul pe care ni l-aţi putea oferi ne-ar ajuta să depăşim tensiunile din spaţiul european”, a transmis, într-o scrisoare oficială, Ruslan Martsinkiv, primarul din Ivano-Frankivsk.

Prin această adresă, sunt solicitate bunuri precum: echipamente de comunicare şi supraveghere (staţii radio, baterii, binoclu etc.); uniforme (ţinută de camuflaj, ochelari speciali, genunchiere, cotiere, bocanci, saci de dormit etc.); echipamente medicale: truse de prim ajutor (pansamente sterile, măşti, spray nazal şi alte medicamente); echipamente IT şi consumabile (laptop, imprimantă, baterie externă ş.a.).

"Ne dorim să dăm curs acestei solicitări. Momentan, căutăm o procedură legală pentru a putea face acest lucru. Cel mai probabil, ajutorul de urgenţă va trebui aprobat de Consiliul Local. Suntem solidari cu poporul ucrainean în aceste momente grele şi empatizăm cu suferinţele acestuia”, a afirmat primarul din Oradea, Florin Birta.

Oraşul ucrainean Ivano-Frankivsk se află la o distanţă de circa 400 de kilometri de Oradea şi are o populaţie de 227.000 de persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.