Autorităţile municipale din Galaţi anunţă construirea primei grădiniţe după anul 1990, investiţia fiind estimată la circa 7 milioane de lei. Banii vor fi asiguraţi din fonduri europene

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Galaţi, în municipiu nu s-a mai construit o grădiniţă de peste 30 de ani, acum urmând a fi ridicată prima unitate de învăţământ pentru preşcolari din anul 1990 şi până în prezent.

"Luni s-a realizat predarea amplasamentului pentru construcţia, cu fonduri europene, a primei grădiniţe din oraş, după anul 1990. Grădiniţa se va construi în cartierul Ţiglina 2, pe strada Constructorilor nr. 18 C, va avea parter şi două etaje, opt săli de clasă, un cabinet medical, loc de joacă şi birouri. De asemenea, se vor asigura dotări precum: mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice etc. La exterior se vor amenaja spaţii de joacă pentru copii care vor avea la dispoziţie căsuţe, leagăne sau tobogane", a anunţat, luni, Primăria Galaţi.

 
Grădiniţa este destinată unui număr de 160 de preşcolari, împărţiţi în 8 săli de grupă.

Aria desfăşurată construită va fi de 1.250,00 mp, aria construită va avea 503,00 mp, suprafaţa terenului fiind de 1.626,00 mp.

Constructorul va avea 12 luni termen de execuţie a lucrărilor, valoarea contractului fiind de 5.055.000 lei cu TVA. 

"Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie. Valoarea totală proiect este de 7.017.694,51 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.744.482,91 lei", a mai transmis Primăria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.