Consilierii locali din Galaţi au aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui depozit al Primăriei, pentru diverse deşeuri sau bunuri proprii, dar şi pentru maşinile abandonate de cetăţeni pe domeniul public, investiţie care s-ar putea ridica la peste 10 milioane de lei, primarul susţinând că în final suma va fi mult mai mică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii locali reuniţi, joi, în şedinţă ordinară au aprobat  indicatorii tehnico-economici  pentru construirea unui depozit necesar pentru diverse materiale, bunuri rezultate din evacuări sau pentru maşinile abandonate pe domeniul public.

Primarul Ionuţ Pucheanu a afirmat în cadrul şedinţei Consiliului Local că în momentul de faţă actualul depozit folosit de Primărie este neconform, motiv pentru care este nevoie de un nou spaţiu.

"Pentru cei care nu au trecut pragul depozitului, e unul total neconform din toate punctele de vedere, e şi bază canină acolo, e şi depozit, bordurile şi cu piatra cubică, pe lângă mobilierul din evacuări, două plasme...situaţia nu e ok. Într-adevăr, nici nu e o prioritate, noi am plecat la drum, am făcut studiul de fezabilitate, urmează într-un viitor să alocăm şi fondurile necesare începerii. Avem extrem de multe bunuri, proprietatea municipalităţii, amplasate pe domeniul public sau în alte zone, în clădiri proprietatea municipiului, care uneori care trebuiesc scoase, mă refer la ţevi, piatra cubică, bordurile, şina ce poate fi folosită sau vândută, pe de alta parte avem maşinile abandonate pe domeniul public care sunt ridicate şi sunt duse în acest depozit al Primăriei care până la momentul în care propriaterul poate veni sa si-o revendice trebuie să fie pur si simplu doar depozitată, daca se va merge la casare, ea poate fi vândută la fier vechi sau urmate procedurile legale. Apoi, partea acoperită, pentru că vor fi şi hale acoperite, Primăria realizează în fiecare an un număr destul demare de evacuări, evacuările de cele mai multe ori să lasă şi cu ridicarea bunurilor celui care a locuit până la momentul respectiv în respectiva locuinţă. Ele pe bază de proces verbal până la momentul în care propriatrul de drept vine şi le ridică trebuie ţinute într-un mediu care să nu le deterioreze", a afirmat primarul.

Conform studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiţiei este de 10.661.810 lei, însă primarul Ionuţ Pucheanu a afirmat că în final suma va fi mult mai mică.

"Terenul este al Primăriei, este o suprafaţă foarte mare, sunt halele care trebuie construite, sunt suprafeţe de mii de metri pătraţi ce urmează a fi betonate, sunt dotările aferente unui astfel de depozit, mă refer aici la motostivuitoare, la toată infrastructura necesară pentru funcţionarea în condiţii optime a unui astfel de depozit. Într-adevăr în prima fază poate face deliciul dvs. în mare măsură sumele avansate în primă fază în studiile de fezabilitate; avem experienţa comună a faptului că în urma licitaţiilor ele coboară undeva la 60 la sută, chiar uneori la mai mult de 60 la sută din sumele ce au fost propuse, bugetate pentru astfel de proiecte. Prin urmare, dacă vreţi să vorbim de sume reale, efectiv care vor fi cheltuite vom putea vorbi doar după ce o licitaţie aferentă acestui proiect va fi încheiată", a mai spus primarul. 

Potrivit anexei hotărârii adoptate de consilierii locali, în prezent materialele rezultate din deşeuri, evacuari, reabilitari stradale, materialele pentru casare, bunuri pentru spectacole, piese de schimb auto, bunuri ale proiectelor europene sunt depozitate în două spaţii ale Primăriei, acestea fiind considerate insuficiente, improprii şi fără să prezinte siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.