Primăria Craiova a anunţat luni, că trei spitale din municipiu vor fi dotate cu aparatură modernă, destinată luptei împotriva coronavirusului, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 23 de milioane de euro din fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Craiova a transmis printr-un comunicat de presă, că cele trei unităţi medicale – Victor Babeş, Filantropia şi Neuropsihiatria – vor beneficia de cea mai bună aparatură şi vor fi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru lupta împotriva coronavirusului.
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunţat că cele trei proiecte au fost aprobate. 
“Încă din luna martie, de când pandemia şi-a făcut simţită prezenţa la noi în ţară, Primăria Craiova a depus toate eforturile necesare pentru dotarea spitalelor aflate în subordinea sa. Imediat cum a apărut oportunitatea accesării de fonduri europene pentru acest lucru, am şi început să scriem proiectele. Astfel, la doar şapte zile de la publicarea ghidurilor în data de 15 mai 2020, noi am depus documentaţia pentru toate cele trei proiecte, chiar dacă termenul limită este de 30 septembrie. Şi iată că acum, sunt toate aprobate: aproape 23 milioane euro pentru spitalele craiovene, accesate şi aprobate pentru lupta împotriva coronavirusului”, a declarat primarul Mihail Genoiu.
Astfel, proiectul destinat Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Craiova” are o valoare de 10 milioane de euro şi presupune achiziţia, printre altele, a unei linii de testare pentru coronavirus formată din aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici şi pregătire pre-PCR şi kituri aferente, a unor ventilatoare, injectomate, monitoare, paturi ATI, aparate de radiologie, ecografe, camere cu termoviziune, tuneluri pentru dezinfecţie prin nebulizare, CT (Computer Tomograf) şi sisteme de filtrare aer şi dezinfecţie prin nebulizare.  
Tot 10 milioane de euro este valoarea proiectului şi pentru Spitalul Clinic Municipal Filantropia. Vor fi achiziţionate echipamente de protecţie, dar şi o linie de testare pentru coronavirus formată din aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici şi pregătire pre-PCR şi kituri aferente, o autosanitară, patru ecografe, un mamograf cu tomosinteză şi un Computer Tomograf. 
Proiectul pentru Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are o valoare de aproximativ trei milioane de euro şi presupune achiziţionarea, printre altele, de monitoare funcţii vitale mobile, injectomate, lămpi bactericide UV pentru suprafeţe (mobilă), lămpi bactericide pentru sterilizarea aerului, aspiratoare chirurgicale, defibrilatoare, detector de vene, sterilizatoare medicale de aer, EKG-uri portabile, noptiere cadru metalic antivătămare, paturi cu protecţie laterală şi sistem de ridicare mecanic.
“Suma de aproape 23 milioane euro se adaugă la cele 160 milioane euro din fonduri europene deja aprobate pentru actualul exerciţiu financiar, ajungându-se, astfel, la un total de 183 milioane de euro accesate de Primăria Craiova în actualul exerciţiu financiar al fondurilor europene”, mai precizează comunicatul.
Toate cele trei proiecte au o durată de implementare de maximum un an şi au fost aprobate săptămâna trecută.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.