Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze ”Reţeaua metropolitană de creşe şi grădinişe” din care vor face parte unităţi din toate sectoarele, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care va avea loc miercurea viitoare. Proiectul vizează găsirea de soluţii pentru părinţii care nu au posibilitatea de a lăsa copiii în grija unei bone sau în grija bunicilor, în Bucureşti fiind 48.000 de copii cu vârsta sub trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CGMB va discuta, în şedinţa de săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre care prevede ”înfiinţarea Reţelei Metropolitane de creşe şi grădiniţe pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale”.

Din reţea vor face parte creşele cu program prelungit ”Băneasa” din Sectorul 1, ”Ştefan cel Mare” din Sectorul 2, ”Pallady” din Sectorul 3, ”Metalurgiei” din Sectorul 4, ”13 Septembrie” din Sectorul 5 şi Creşa ”Militari”, Sector 6.

De asemenea, vor fi incluse în reţea grădiniţele ”Băneasa” din Sectorul 1, ”Colentina” din Sectorul 2, ”Pallady” din Sectorul 3, ”Metalurgiei” din Sector 4, ”Rahova” din Sectorul 5 şi ”Brâncuşi” din Sectorul 6.

”În Bucureşti, numărul creşelor de stat aflate în subordinea consiliilor locale şi numărul de locuri nu acoperă nevoile existente în prezent, potrivit datelor Direcţiei Generale de Ssistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Numărul de locuri din creşele de stat unde sunt supravegheaţi şi îngrijiţi copii cu vârste de sub 3 ani nu satisface, având în vedere că în Capitală sunt peste 48.000 de copii cu vârsta până în 3 ani”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

Potrivit documentului, autorităţile sunt ”preocupate de dezvoltare infrastructurii educaţionale pentru a veni în sprijinul familiilor care nu au posibilitatea de a lăsa copiii în grija unei bone sau în grija bunicilor”.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.