Primăria Bucureşti propune consilierilor generali aprobarea proiectului ”Testăm pentru Bucureşti”, care presupune testarea a 11.000 de persoane pentru coronavirus, în 2020. Vor fi testaţi voluntari, care în urma înscrierii în program vor primi 200 de lei. Valoarea proiectului depăşeşte 2,2 milioane de lei, 30.000 de lei fiind prevăzuţi pentru realizarea unei aplicaţii pentru înscrierea voluntarilor, iar 3.000 de lei pentru hosting.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care se va reuni în 11 mai, este chemat să aprobe proiectul ”Testăm pentru Bucureşti”, care prevede acordarea sumei de 200 de lei voluntarilor care se înscriu pentru a fi testaţi pentru coronavirus.

”Seaprobă acordarea unui sprijin finaciar, de 200 de lei/beneficiar, cetăţenilor din municipiul Bucureşti, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS - CoV-2”, ase arată în proiectul de hotărâre.

”Proiectul a fost elaborat pornind de la declararea pandemiei COVID 19 de către OMS, cauzată de un virus cu o contagiozitate foarte ridicată şi care are un impact important pe toate palierele sistemului medical. (...) Obiectul proiectului îl reprezintă limitarea răspândirii virusului în rândul populaţiei municipiului Bucureşti, precum şi a efectelor extrem de grave ale acestuia, prin testarea pentru SARS-COV 2, acordând un sprijin financiar 200 de lei/ beneficiar. Beneficiarii proiectului vor fi cetăţenii municipiului Bucureşti, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului şi nu se află în categoria definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus elaborată de către INSP”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020 şi se va adresa unui număr de 11.000 de beneficiari.

Valoarea totală se ridică la 2.233.000 lei, din care 30.000 de lei sunt pentru realizarea unei aplicaţii pentru înscrierea voluntarilor, iar 3.000 de lei pentru hosting.

Testele vor fi realizate de către unităţi de stat şi private, iar Regulamentul de implementare al proiectului ar urma să fie realizat de ASSAMB, în termen de cinci zile de la adoptare.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.