Primăria Capitalei va reabilita pavilionul A al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş, potrivit unui proiect aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Valoarea proiectului este de 27 milioane lei, iar durata de execuţie este de 18 luni. Consilierii generali au mai aprobat un proiect care prevede dotarea cu un bazin de recuperare prin hidrokinetoterapie la Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, un proiect în valoare de 2,2 milioane de lei şi cu durată de execuţie de un an. De asemenea, corpurile A si B de la Maternitatea Bucur vor fi şi ele reabilitate. Valoarea proiectului este de 80 de milioane de lei, iar durata de execuţie este de doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, potrivit indicatorilor tehnico-economici adoptaţi de CGMB, proiectul reabilitării pavilionului A al Spitalului Victor Babeş presupune extinderea spaţiului util, dotarea cu un lift suplimentar pentru pacienţi şi medici, dotarea pavilionului A cu un sistem de ventilare, cu centrală termică proprie şi cu echipamente tehnice şi sanitare.

Lucrările vor fi făcute fără întreruperea activităţii, iar finanţarea investiţiei de 27 de milioane de euro se va face din bugetul municipalităţii prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

În ceea ce priveşte corpurile A şi B ale maternităţii Bucur, acestea au peste 85 de ani vechime, se arată în proiect.

"Din cauza vechimii de peste aproximativ 85 de ani de exploatare, construcţia va trebui să fie reabilitată atât din punct de vedere funcţional, cât şi din punct de vedere al finisajelor şi echipamentelor, deoarece nu mai prezintă sigurantţă în exploatare. În acest moment, construcţia nu asigură în totalitate cerinţele de igienă şi sănătate a oamenilor, iar atenţia noastră este indreptată către siguranţa îndeplinirii actului medical”, se arată în expunerea de motive a proiectului în valoare de 80 de milioane de lei.

De asemenea, municipalitatea va construi un bazin de recuperare prin hidrokinetoterapie la Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, proiect în valoare de 2,2 milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.