Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din Capitală vor învăţa, timp de câteva săptămâni, noţiuni despre Uniunea Europeană, printr-un program de studiu intitulat "EU în licEU”, pe care municipalitatea îl va implementa în următorii doi ani şcolari, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, joi, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 43 de voturi "pentru”, două abţineri şi niciun vot "împotrivă".
 
Potrivit proiectului de hotărâre, cursul va dura patru săptămâni, câte două ore pe săptămână, şi este dedicat elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a din anii şcolari 2017-2018 şi  2018-2019. La sfârşitul acestui program, elevii vor primi o diplomă, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiaţi.
 
Iniţiatorii proiectului îşi motivează propunerea prin faptul că în prima jumătate a anului 2019 România va avea preşedinţia Uniunii Europene, "moment extrem de important, care necesită o pregătire temeinică”.
 
"Acest proiect vizează pregătirea unui moment unic pe care noi avem onoarea să-l trăim în prima jumătatea a anului 2019, când România va deţine pentru prima dată preşedinţia UE. Am considera că este normal şi util ca tinerii pe care dorim să-i promovăm să aibă nişte noţiuni de bază a ceea ce înseamnă Uniunea Europeană şi instituţiile europene”, a declarat consilierul ALDE Tudor Ionescu, iniţiatorul proiectului.
 
El a mai spus că modalitatea de implementare va fi decisă de instituţiile de specialitate din primărie, putând fi făcute parteneriate cu ONG-uri sau traineri specializaţi pe teme legate de Uniunea Europenă.
 
Iniţiatorii proiectului mai spun că nivelul de cunoaştere a Uniunii Europene, precum şi a drepturilor pe care le au cetăţenii europeni este încă scăzut în rândul românilor.
 
"Scopul acestui proiect este dublu. În primul rând, oferirea unui bagaj de informaţii generale şi aplicate elevilor pentru a le permite o mai bună înţelegere a acestui organism supra statal care este UE şi o mai bună înţelegere a importanţei deţinerii preşedinţiei UE în prima jumătate a anului 2019 de către România şi în particular a Bucureştiului, care va fi capitala Uniunii Europene. În al doilea rând, organizarea preşedinţiei UE înseamnă o pregătire atât logistică, cât şi umană, în sensul de resurse umane necesare. Numărul de evenimente care vor avea loc în Bucureşti va fi unul considerabil, evenimente în cadrul cărora elevii care au urmat acest program vor putea să participe, având deja cunoştinţe elementare despre UE”, mai susţin iniţiatorii. 

Iniţiatorii proiectului îşi motivează propunerea prin faptul că în prima jumătate a anului 2019 România va avea preşedinţia Uniunii Europene, "moment extrem de important, care necesită o pregătire temeinică”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.