Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de vineri, achiziţionarea a 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul public în comun, termoficare, iluminat public şi servicii sociale. ”Ar putea fi vector de transmitere a coronavirusului de tip nou, ceea ce nu ne dorim”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul privind achiziţionarea de teste pentru personalul din ”servicii esenţiale” a fost introdus pe ordinea suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Primarul general Gabriela Firea afirmă că este importantă ”testarea angajaţilor care nu au cum să stea acasă în această perioadă pentru că lucrează în servicii esenţiale”.

Consilierii au aprobat achiziţionarea a 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul public în comun, termoficare, iluminat public şi servicii sociale, testele urmând a fi realiate la Institutul ”Matei Balş” din  Bucureşti.

”Credem că aceşti angajaţi trebuie să beneficieze de atenţia noastră, de sprijnul nostru pentru că ar putea fi, la rândul lor, în cazul în care ar fi contaminaţi, vector de transmitere a coronavirus de tip nou, ceea ce nu ne dorim. De aceea, considerăm că trebuie să extindem testarea de la categoriile care sunt anunţate acum în mod public -  persoanele din carantină, persoanele din izolare care prezintă simptome sau cadrele medicale cu simptome  - şi la angajaţii din serviciile vitale”, a mai afirmat Gabriela Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.