Primăria Capitalei anunţă că, având în vedere că sunt prognozate ninsori, temperaturi scăzute şi gheţuş, sunt pregătite să intervină până la 741 de utilaje şi 415 operatori. De asemenea, stocurile de material şi soluţii antiderapante se ridică la 21.260 de tone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei, coordonator al operaţiunilor de deszăpezire, a verificat stadiul pregătirilor de intervenţie în condiţiile în care în Bucureşti sunt prognozate precipitaţii mixte şi sub formă de ninsoare în această noapte, iar spre dimineaţă temperaturi scăzute şi posibilitatea de formare de gheţuş.

"Astfel, în momentul de faţă, sunt pregătite pentru a interveni 334 de utilaje destinate să împrăştie material antiderapant şi pentru pluguit zăpada şi 415 operatori, pe timpul nopţii. Totodată, sunt disponibile, în total la nivelul celor 6 sectoare, 21.260 de tone de material şi soluţii antiderapante. Subliniem faptul că, dacă evoluţia fenomenelor meteorologice o va impune - respectiv dacă vor fi necesare transportul şi evacuarea zăpezii - parcul de intervenţie va fi suplimentat până la un total de 741 de utilaje", arată Primăria.

În caz de ninsoare, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraş.

Totodată, echipele DGASMB caută persoanele fără adăpost pentru a le direcţionează către centrele sociale din Pallady şi Odessa din Calea Şerban Vodă. De asemenea, sunt distribuite pături pentru persoanele fără adăpost care refuză cazare în centrele municipalităţii, precum şi băuturi calde (ceai şi supă).

În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, tel scurt 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.