Primăria Capitalei precizează, după ce Libertatea a relatat că directoarea juridică ASSMB Lavinia Coţofană, care a făcut plângere penală în cazul Spitalului Gomoiu, a fost dată afară, că primarul general nu are atribuţii în recrutarea angajaţilor pentru instituţiile din subordinea PMB. Reprezentanţii Primăriei susţin că Lavinia Coţofană nu a fost dată afară, ci i-a încetat promovarea temporară în funcţia de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei arată, într-un comunicat de presă transmis vineri seară, că Gabriela Firea nu are atribuţii în recrutarea angajaţilor pentru instituţiile din subordine.

"Dezminţim ferm şi categoric informaţia conform căreia «Firea a dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB». Primarul General al Capitalei nu are atribuţii în recrutarea angajaţilor pentru instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei. Aceste atribuţii, precum şi cele legate de suspendarea raporturilor de serviciu revin instituţiei respective, fiind vorba despre organizaţii cu personalitate juridică. În fapt, doamnă respectivă nici nu a fost «dată afară», ci doar i-a încetat promovarea temporară în funcţia de conducere", spun rerpezentanţii Primăriei,

Conform sursei citate, Lavinia Cotofană a fost angajată la ASSMB, în baza unui concurs, în ianuarie 2019, în funcţia de inspector 1, ulterior fiind promovată temporar pe o funcţie de conducere (director juridic), în aprilie 2019. În luna octombrie, promovarea temporară a fost revocată de directorul general al ASSMB, începând cu 1 noiembrie 2019.

"Ulterior angajării la ASSMB, conducerea administraţiei a aflat că doamna Lavinia Coţofană a fost exclusă din magistratură pe motive disciplinare. Codul Administrativ prevede interdicţia explicită că persoanele care au fost sancţionate disciplinar cu desfacerea contractului de muncă să mai ocupe funcţii de conducere", scrie în comunicatul PMB.

Reprezentanţii Primăriei susţin că, de la data numirii temporare a Laviniei Coţofană în funcţia de director juridic, toate litigiile câştigate sau aflate în curs de soluţionare care fac obiectul dosarelor aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti au la bază acte cu caracter procesual întocmite exclusiv de consilierii juridici angajaţi ai Direcţiei Jurdice ASSMB, Coţofană neavând niciun aport în întocmirea acestora şi/sau strategiilor de apărare.

Aceleaşi surse mai spun că Lavinia Coţofană nu avea mandat de reprezentare din partea spitalelor pe care susţine că le-a reprezentat în instanţă.

În ceea ce priveşte afirmaţiile conform cărora Primăria Capitalei ar fi achiziţionat “la suprapreţ” locuinţe pentru personalul medical din spitalele pe care le administrează, PMB susţine că achiziţia unor astfel de locuinţe face parte din strategia municipală de sănătate, prin care instituţia îşi propune să ofere medicilor motive suplimentare de a continua să profeseze în România.

"În acest sens, subliniem că Primăria Capitalei a organizat o procedură legală pentru achiziţia acestor locuinţe: această respectă procedurile legale în vigoare, beneficiază de evaluarea unui expert ANEVAR şi a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În legătură cu afirmaţia conform căreia ofertele afişate pe site-ul dezvoltatorilor imobiliari erau mai mici decât preţul de achiziţie, precizăm că în cadrul şedinţei de evaluare a ofertelor, reprezentanţii PMB au solicitat clarificări în acest sens, răspunsul primit de la reprezentanţii ofertanţilor fiind acela că preţurile de pe site fie reprezintă instrumente de marketing folosite în mod curent de dezvoltatorii imobiliari sau de alte tipuri de comercianţi, fie nu sunt actualizate", arată PMB, precizând că ofertele primite în cadrul procedurii se încadrează în preţurile practicate pe piaţa imobiliară.

Totodată, sursa citată susţine că salarizarea directorului medical Turkes Ablachim este conformă cu legislaţia în vigoare.

Libertatea a relatat că directorul juridic al ASSMB Lavinia Coţofană a făcut, pe 11 octombrie 2019, o plângere penală împotriva constructorului şi a consultanţilor angajaţi de primărie. Ea a reclamat inclusiv falsificarea procedurii de achiziţie pentru “Gomoiu”, dar şi umflarea lucrărilor care au urmat.

După ce a insistat în trimiterea plângerii către DNA, Lavinia Coţofană a primit ieri decizia de demitere din funcţia de director juridic, a scris Libertatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.