Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în sedinţa de luni, două proiecte care vizează categoriile defavorizate din Capitală, respectiv demararea programului ”Supă Comunitară” şi creşterea alocaţiei de hrană pentru persoanele din centrele sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin programul «Supă Comunitară» vom acorda, zilnic, o porţie de supă tuturor personelor aflate în dificultate. Este vorba despre persoane fără adăpost, persoane vârstnice fără posibilităţi, persoanele cu venituri foarte mici sau fără venituri, şomeri, mame adolescente, adulţi cu dizabilităţi, refugiaţi, familii monoparentale etc. Pentru început vom deschide trei puncte de distribuire, în zone cu populaţie preponderent defavorizată, cu trafic ridicat de trecători, respectiv Obor, Viilor şi Gara de Nord”, a anunţat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, prin aprobarea unui alt proiect de hotărâre de către consilierii generali, alocaţia de hrană creşte cu 20% pentru persoanele din centrele sociale, rezidenţiale, cămine pentru persoane vârstnice, adăposturi de noapte.

În prezent, aproximativ 2.500 de bucureşteni beneficiază de
servicii sociale acordate în centrele Direcţei Generale de Asistenţă


Socială.

”Creşterea alocaţiei de hrană se impune întrucât în ultimii ani
preţurile la alimentele de baza au crescut iar preţul alocaţiei de hrană nu a fost modificat”, a transmis Primăria Capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.