Primăria Capitalei va începe, de joi, tratamentele de combatere a căpuşelor în parcul Tineretului, iar de săptămâna viitoare se vor aplica tratamentele în parcurile Carol, Izvor, parcul din zona Sălii Palatului şi cel din zona Unirii, transmit, miercuri, reprezentanţii primăriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, începând de joi se vor aplica tratamentele de combatere a căpuşelor în parcul Tineretului, iar începând cu data de 8 mai, în parcurile Carol, Izvor, parcul din zona Sălii Palatului şi cel din zona Unirii.

Centrul de Protecţie a Plantelor a început aplicarea tratamentelor de combatere a căpuşelor şi a ţânţarilor în parcurile administrate de Primăria Capitalei în data de 24 aprilie, iar până în prezent, acestea au fost aplicate în parcurile Herăstraul Vechi, Herăstraul Nou, Mioriţa, Bordei, Floreasca, Cişmigiu şi Cartierul Francez, spun reprezentanţii municipalităţii.

„Primarul General, Gabriela Firea, face un apel către Primăriile celor şase sectoare ale Capitalei, precum şi către toţi deţinătorii/administratorii aliniamentelor stradale să iniţieze astfel de tratamente, în aşa fel încât să fie obţinute rezultate optime pe toată suprafaţa Municipiului Bucureşti”, transmite municipalitatea.

Potrivit acesteia, tratamentele se vor repeta la un interval de 15 zile, până la dispariţia focarelor de căpuşe.

„Tratamentele se execută cu Fendona 15 SC şi se vor repeta la un interval de 15 zile după finalizarea ultimului tratament. Toate produsele insecticide utilizate, atât cele pentru combaterea ţânţarilor, cât şi cele pentru combaterea căpuşelor, au o toxicitate redusă pentru om şi animalele de companie, precum şi pentru vegetaţie”, arată municipalitatea.

Medicii de la Institutul Clinic de Boli Infecţioase „Matei Balş”din Capitală se confruntă zilnic cu 50 de pacienţi care au fost muşcaţi de căpuşe, numărul lor crescând în ultima lună. Alexandru Vladimirescu, cercetător la Institutul Cantacuzino, atrage atenţia că primăvara este sezonul în care căpuşele au activitate maximă şi că de aceea trebuie luate măsuri urgent pentru distrugerea lor, pentru că pot transmite boli grave.

Potrivit unor statistici ale Institutului „Matei Balş” obţinute de News.ro, de aproape o lună, la camera de gardă a spitalului s-au prezentat zilnic oameni muşcaţi de căpuşe. În ultima săptămână sunt cam 50 de cazuri pe zi. Din fericire,  până acum nu a fost înregistrat niciun caz de Boală Lyme”, arată statisticile.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.