Primăria Capitalei a anunţat că va fi înfiinţată o nouă linie de tramvai şi vor fi suplimentate autobuzele de pe alte trei trasee din Bucureşti. Astfel, oraşul va avea „o nouă linie de tramvai, linia 43, alte trei linii vor funcţiona cu un parc de vehicule majorat, iar autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu modificat în zona Gării de Nord”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Măsuri de îmbunătăţire a transportului public: se înfiinţează o nouă linie de tramvai şi se suplimentează autobuzele de pe alte trei trasee Bucureştiul va avea o nouă linie de tramvai, linia 43, alte trei linii vor funcţiona cu un parc de vehicule majorat, iar autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu modificat în zona Gării de Nord. Începând de sâmbătă, 18 decembrie 2021, vor fi aplicate noile măsuri menite să îmbunătăţească serviciul de transport oferit călătorilor: linia de tramvai 7 şi liniile de autobuz 162 şi 163 vor avea un număr mai mare de vehicule. Tot de sâmbătă, locuitorii cartierului Giuleşti – 16 Februarie vor beneficia de înfiinţarea liniei de tramvai 43, care va funcţiona între terminalele „Cartier 16 Februarie” şi „Gara Basarab”, de unde există multiple opţiuni de deplasare către diverse puncte de interes ale Capitalei. Linia 44 va continua să funcţioneze pentru cei care doresc să ajungă la terminalul «Vasile Pârvan»”, arată o postare de marţi pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Bucureşti.
 
Potrivit Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI), de la aceeaşi dată, autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu nou, de la „Gara de Nord” spre terminalul „Străuleşti”, pe Calea Griviţei, Str. Polizu, Str. Buzeşti, Piaţa Victoriei, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul de bază, adică Str. Alexandru Constantinescu, Bulevardul Regele Mihai I, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Gheorghe Ionescu Siseşti, Şos. Bucureşti-Târgovişte, Bd. Bucureştii Noi, terminal „Străuleşti”, mai arată sursa citată.
 
„Măsurile au fost luate atât pe baza analizelor efectuate de TPBI, dar şi în urma solicitărilor primite din partea publicului”, conform Primăriei Capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.