Primarul Capitale, Gabriela Firea anunţă reluarea înscrierilor pentru FIV2 –„O şansă pentru cuplurile infertile” etapa 2020, cu 1.000 de locuri disponibile pentru stimulentul financiar de aproape 3.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De Sfanta Maria, o veste aducătoare de speranţă! Reluăm înscrierile pentru FIV2 –„O şansă pentru cuplurile infertile” etapa 2020, cu 1.000 de locuri disponibile pentru stimulentul financiar de aproape 3.000 de euro. Până acum s-au născut 458 de copii, iar proiectele au o rată de succes peste media europeană, de 25%”, afirmă Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.   

Începând de astăzi, 15 august, ora 10:00, au fost reiau înscrierile în cadrul Proiectului FIV 2 - „O şansă pentru cuplurile infertile” - etapa 2020. 

Astfel, se redeschide aplicaţia în care se pot înscrie cuplurile interesate. Toate informaţiile privind condiţiile şi actele necesare, precum şi aplicaţia pentru înscrierea în proiect, sunt disponibile la adresa de Internet dedicată proiectului - http://fiv2.assmb.ro/

Prin acest proiect, Primăria Capitalei acordă cuplurilor sprijin financiar în valoare de aproape 13.800 lei – pentru servicii de fertilizare in vitro. Este vorba numai despre cuplurile care au recomandare medicală în acest sens, iar procedurile se derulează prin ASMMB.

 ”Suntem la a treia etapă de înscrieri în proiectul FIV, primele 2.000 de locuri din anii 2018-2019 au fost accesate rapid, ceea ce a arătat interesul extrem de ridicat. Rezultatele nu întârzie să apară: deja 458 de copii s-au născut în urma acestei forme de sprijin, iar aproape 400 de cupluri au devenit părinţi. Este un proiect de suflet, întrucât pun mare preţ pe familie şi ştiu tot ce simte o mamă care visează să îşi strângă în braţe copilaşul mult dorit.

Am iniţiat această formă de sprijin pentru că tot mai mulţi români se confruntă cu probleme de fertilitate, iar procedurile FIV nu sunt decontate prin niciun program de sănătate. Astfel, este redusă semnificativ posibilitatea multor cupluri de a avea un copil. Proiectele FIV ale Primăriei Capitalei au fost primele de acest fel din ţară, finanţate integral de o autoritate locală. Exemplul nostru este acum urmat şi de alte administraţii locale din ţară”, afirmă primarul general, Gabriela Firea.

Ea precizează că înscrierile ar fi trebuit să fie reluate la începutul anului, însă ”procedurile au fost suspendate în luna martie, la debutul pandemiei de COVID-19”

Bugetul pentru FIV1 şi FIV2 se ridică la 9 milioane de euro. 

Proiectul FIV 1 a fost demarat în anul 2018, cu 1.000 de locuri (dupa numai 6 luni au fost ocupate toate locurile din program), iar în anul următor Primăria Capitalei a decis continuarea proiectului, prin aprobarea FIV2, prevăzut a fi derulat în perioada 2019-2020 (cu câte 1.000 de locuri pe an). 

Proiectele sunt realizate împreună cu specialiştii de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Panait Sîrbu” - unitate sanitară aflată în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB. 

FIV 1 a avut un buget de circa 3 milioane de euro, iar FIV 2 beneficiază de o finanţare de 6 milioane de euro. 

Proiectul „O şansă pentru cuplurile infertile” - FIV 2 – a început în iunie 2019, iar locurile alocate exerciţiului financiar 2019 au fost ocupate în mai puţin de 5 luni. 

·Sprijinul financiar se acordă numai dacă ambii membri ai cuplului    solicitant figurează fără datorii la bugetul local, la momentul depunerii solicitării.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.