Primăria Capitalei anunţă că joi seară, începând cu oră 22.00, va începe cel de-al zecelea tratament de combatere a ţânţarilor, pe străzi, în parcuri, cimitire, unităţi militare şi în zonele cu vegetaţie abundentă din toate cele şase sectoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Primăriei capitalei, se va acţionă cu 70 de utilaje, din care 35 de utilaje de mare capacitate în sistem ULV şi 35 utilaje portabile, cu 70 de operatori, estimându-se că vor fi folosiţi 280 litri de substanţă - K`Othrine Profi EC 250 -, care este biodegradabilă şi nu are efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman. Timpul de acţiune este de cel mult 24 de ore în condiţii de căldură şi umiditate normală.  

Intervalul orar de desfăşurare a acţiunii de combatere a ţânţarilor pentru aliniamente stradale, scuaruri, spaţii verzi este între orele 22.00 - 07.00, iar pentru parcuri între orele 24.00 - 07.00. 

Municipalitatea spune că populaţia a fost informată despre aceste acţiuni prin afişe amplasate în parcuri. 

Primarul Gabriela Firea a avut, marţi, o şedinţă cu reprezentanţii direcţiilor responsabile cu programele de dezinsecţie, cerând intensificarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor. Ea a făcut apel la asociaţiile de proprietari să ia măsuri pentru eliminarea apei din subsolurile inundate, iar proprietarilor de terenuri virane le-a solicitat curăţarea buruienilor.

Primăria capitalei a pus la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon la care pot apela gratuit: 0800.800.868 şi la care pot face sesizări cu privire la necesitatea aplicării, în anumite zone, a unor tratamente suplimentare pentru combaterea ţânţarilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.