Primăria Capitalei anunţă că a început cel de-al doilea tratament împotriva căpuşelor, în parcuri, grădini publice, locuri de agrement şi alte spaţii verzi. În total, în acest an vor avea loc patru astfel de acţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a demarat astăzi, 9 mai 2022, aplicarea celui de-al doilea tratament pentru combaterea căpuşelor, din cele patru programate anul acesta în Capitală. Operaţiunile de combatere a căpuşelor se desfăşoară pe toate zonele de vegetaţie, spaţii verzi aflate în proprietatea Municipalităţii, respectiv parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire, spaţii, terenuri aferente imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective (asociaţii de locatari/proprietari), cămine de elevi şi locuinţe sociale", a transmis Primăria Municipiului Bucureşti.

Conform sursei citate, tratamentele sunt aplicate zilnic, între orele 7.00 şi 15.00, în funcţie de condiţiile meteorologice. Pentru realizarea acestei activităţi, angajaţii CMEIB S.A. intervin cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) şi cu autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile.

Produsul biocid folosit pentru combaterea căpuşelor este Microsin, în concentraţie de 0,5%. Acesta este aprobat de Ministerul Sănătăţii şi nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor.

Primăria a menţionat că se pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia unor focare de infestare în Capitală la numărul de Dispecerat non-stop - 0752.041.898 şi email sesizari@cmeib.ro.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan anunţa că în 5 aprilie începea primul tratament de combatere a căpuşelor dintre cele patru programate anul acesta. „Acţiunea debutează în parcuri, iar toate primăriile de sector au fost anunţate”, a adăugat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.