Reprezentanţii Primăriei Capitalei au transmis marţi seară jurnaliştilor, la câteva ore după comunicatul de presă privind mitingul românilor din diaspora din 10 august, protocolul semnat cu autorităţile cu competenţe în domeniu. Documentul a fost trimis şi organizatorului protestului, Federaţia Românilor de Pretutindeni. Protocolul nu este datat şi conţine detalii despre organizarea evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul scanat a fost trimis presei la aproximativ patru ore după comunicatul oficial referitor la mitingul din 10 august, în care municipalitatea informa faptul că Federaţia Românilor de Pretutindeni, cea care solicitase aviz pentru evenimentul de vineri din Piaţa Victoriei, nu mai vrea să se ocupe de organizarea lui şi reproşa că aceasta vrea să inducă ideea că a existat doar o un refuz din partea PMB, în condiţiile în care mitingul a fost autorizat după întâlnirea pe care primarul Gabriela Firea a avut-o cu autorităţile competente. În acelaşi timp, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, a spus că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august, în Piaţa Victoriei, întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei.

Preşedintele Federaţiei spune că municipalitatea i-a trimis şi lui protocolul pe e-mail marţi seară.

Protocolul conţine semnătura şi ştampila primarului Capitalei Gabriela Firea, precum şi semnăturile reprezentanţilor Brigăzii Rutiere, ai Poliţiei Capitalei, Poliţiei Locale, Jandarmeriei Capitalei, RATB, ALPAB şi ai direcţiilor de specialitate din primărie. Conform documentului, protestul fusese aprobat pentru ziua de vineri, în intervalul 15.00 – 23.00, în Piaţa Victoriei, cu zonă extinsă pe străzile din jurul intersecţiei.

Primăria Capitalei a transmis marţi că Federaţia Românilor de Pretutindeni ignoră faptul că protestul din 10 august al românilor din diaspora a fost autorizat, şi că organizatorii vor să inducă ideea că au primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza acest eveniment, în condiţiile în care el a fost autorizat după întâlnirea pe care primarul Gabriela Firea a avut-o cu autorităţile competente.

Preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, spune că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august, în Piaţa Victoriei, întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei. El a spus că oamenii au dreptul să protesteze în continuare şi că va fi şi el, la rândul său, prezent la miting, însă nu în calitate de organizator.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.