Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că primăria a recepţionat 44 de senzori care vor compune noul sistem de monitorizare a calităţii aerului deţinut de municipalitate şi care este complementar celui administrat de Ministerul Mediului. Senzorii, care au fost oferiţi administraţiei locale de către o fundaţie, monitorizează concentraţiile de pulberi în suspensie şi dioxid de azot şi vor deveni funcţionali cel mai probabil din luna ianuarie a anului viitor, după finalizarea procesului de calibrare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am recepţionat cei 44 de senzori care vor compune noul sistem de monitorizare a calităţii aerului deţinut de Primăria Capitalei, complementar celui administrat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În perioada următoare, vom demara procedura de calibrare a acestora cu ajutorul autolaboratorului pe care municipalitatea îl deţine şi care va fi amplasat într-o zona adecvată acestui demers. Sistemul, gestionat de Direcţia de Mediu, are rolul de a monitoriza continuu evoluţia concentraţiilor de particule în suspensie PM2,5, PM10 şi dioxid de azot (NO2). Ulterior, acest sistem va contribui la dezvoltarea politicilor locale de reducere a concentraţiei de poluanţi în aer”, ascris primarul Nicuşor Dan sâmbătă, pe Facebook. 
După procedura de calibrare, cei 44 de senzori vor fi instalaţi, în prima lună a anului viitor, în diferite zone din Capitală. După instalarea senzorilor, datele obţinute în cadrul monitorizării realizate cu ajutorul acestora vor fi făcute publice pe portalul web al Primăriei generale a Capitalei.
Cei 44 de senzori au fost transmişi cu titlu gratuit Municipiului Bucureşti de către Fundaţia Vital Strategies, ca urmare a aderării Capitalei la Reţeaua Oraşe Săntătoase, în cadrul unui proiect susţinut de Bloomberg Philantropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Totodată, fundaţia care a oferit senzorii, Vital Strategies, va acoperi şi contravaloarea serviciilor de mentenanţă timp de doi ani, iar după această perioadă ca responsabilitatea susţinerii acestor costuri va fi preluată de către administraţia locală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.