Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat Primăria Câmpina, judeţul Prahova, cu 32.000 de lei pentru nereguli la locurile de joacă, printre care scaune ale leagănelor rupte şi sisteme de prindere a echipamentelor ruginite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Prahova au desfăşurat, în cadrul Comandamentului Iarnă 2023 - structură special creată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pentru a supraveghea piaţa, în zonele preferate de turişti, în sezonul hibernal - o serie de acţiuni de control la locurile de joacă pentru copii din municipiul Câmpina, administrate de primăria oraşului. 
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
Abaterile constatate au fost: folosirea unui covor antitraumă deteriorat; utilizarea unor echipamente de joacă deteriorate: scaune ale leagănelor pentru copii rupte, sisteme de prindere a echipamentelor ruginite, tobogan cu podea ruptă, vopsea exfoliată, pete de rugină, sisteme de prindere nealiniate, cu spaţiu între elemente, prezentând pericol de accidentare; lipsa informărilor cu privire la grupa de vârstă si greutatea acceptată pentru folosirea echipamentelor; utilizarea unor echipamente de agrement-fitness fără capace de protecţie la sistemul de prindere-susţinere; folosirea unor leagăne cu stâlpi de susţinere din lemn, deteriorate, cu partea de prindere la sol ruptă, cu holşurub ieşit. 
 
În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Prahova au aplicat municipalităţii două amenzi, în valoare de 32.000 de lei, şi a fost luată măsura interzicerii utilizării echipamentelor cu deficienţe, până la remedierea acestora.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.