Administraţia locală a municipiului Bucureşti introduce alte trei clădiri cu risc seismic pe lista celor prevăzute în cadrul apelului de proiecte de renovare integrata a clădirilor rezidenţiale multifamiliale pentru care cere finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Numărul clădirilor pentru care Primăria cere finanţare ajunge, astfel, la 34, iar suma solicitată depăşeşte 430 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii generali ai municipiului Bucureşti dezbat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre care vizează introducerea a trei locuinţe multifamiliale, care prezintă risc seismic, pe lista celor care pot fi finanţare prin PNRR.  

Proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii CGMB nr. 170/30.03.2022 privind participarea şi depunerea cererilor de finanţare de către Municipiul Bucureşti prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic în cadrul apelului de proiecte de renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale PNRR/2022/C5/1/A.1/1 prevede introducerea pe lista clădirilor care pot beneficia de finanţare a unui imobil cu subsol, parte, două etaje şi mansardă, construit în anul 1895 şi amplasat pe strada Mihai Eminescu, a unei clădiri datând din 1890 - care are subsol, parter, două etaje şi pod, situată pe strada Domniţa Anastasia din sectorul 5 şi a unui imobil de pe Şoseaua Panduri, construit în 1926, care are subsol, parter, trei etaje şi mansardă.  

Pentru consolidarea seismică a celor trei clădiri ar fi nevoie, conform calculelor municipalităţii, de aproape 7,2 milioane de lei la care se adaugă, potrivit documentelor publicate de Primăria Bucureşti, aproape 2,9 milioane d elei pentru „renovare moderată”, valoarea ,maximă eligibilă a proiectului fiind de peste 10 milioane de lei fără TVA.  

Cele trei clădiri se adaugă altor 31 propuse pentru reabilitare din punctul de vedere al riscului seismic prin Hotărârea privind participarea şi depunerea cererilor de finanţare de către Municipiul Bucureşti prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic în cadrul apelului de proiecte de renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale PNRR/2022/C5/1/A.1.1/1, hotărâre adoptată la finalul lunii martie. Pentru renovarea celor 31 de clădiri cu risc seismic valoarea maximă eligibilă a proiectului propus de Primărie depăşeşte 420 de milioane de lei. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.