Agenţia Naţională de Transplant anunţă, miercuri seară, prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Judeţean Braşov, de la un pacient de 44 de ani. Trei pacienţi au primit ficatul şi rinichii, iar alţii ţesuturi şi cornee

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei români au primit şansa la viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă mai bună prin transplant de ţesuturi osteotendinoase şi de cornee. La Spitalul Clinic Judetean De Urgenta Brasov , a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an de la un pacient de 44 de ani, decedat în urma unui accident vascular cerebral, a cărui familie a ales să spună Da pentru donarea de organe şi ţesuturi”, a transmis, miercuri seară, Agenţia Naţională de Transplant.  

Instituţia precizează că echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Braşov a fost formată din Dr. Simona Gălbineanu – kdp şi Dr. Dragoş Grusea – coordonator transplant. 

Pentru intervenţia de prelevare ficat, la Braşov, a fost prezentă echipa Institutul Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, care a adus speranţă unui pacient de 51 de ani, aflat pe lista de aşteptare pentru un transplant de ficat.  

Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată cu succes de echipa de profesionişti a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, având alături sprijinul indispensabil al echipei ATI, coordonată de Dr. Daniela Ungureanu. 

Rinichii au fost prelevaţi de echipa chirurgicală a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, şi au fost transplantaţi la ICUTR Cluj Napoca. 

”Aici, echipele conduse de Dr. Florin Elec şi Dr. Dan Enache, alături de echipa ATI, Dr. Raluca Burileanu şi Dr. Oana Antal, au încheiat încă o verigă din acest lung lanţ: doi pacienţi, unul 36 de ani, aflat de 4 ani în dializă şi altul 52 de ani, aflat de 2 ani în dializă, au primit şansa la o nouă viaţă”, a mai transmis instituţia. 

Agenţia a mai anunţat că, tot miercuri, echipa de transplant a centrului din Cluj Napoca a realizat şi un transplant renal cu donator în viaţă, pentru un tânăr de 22 de ani care a primit organul salvator de la fratele său. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.