MInisterul de Interne a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, principalele activităţi şi rezultate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne din acest week-end, precum şi măsurile dispuse pentru ca şi ultima zi din minivacanţa prilejuită de Rusaliile Ortodoxe să decurgă fără evenimente negative şi toţi românii să ajungă în siguranţă acasă. Intervenţiile personalului din cadrul IGSU au fost cu 22 % mai multe decât anul trecut, dar timpul de intervenţie s-a înscris în media unei zile normale, datorită suplimentării efectivelor, spune instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Potrivit purtătorului de cuvânt al MInisterului, Monica Dajbog, începând de vineri, ca urmare a dispoziţiei Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, peste 24.300 de angajaţi ai MAI au fost zilnic la datorie.
 
”Fie că i-aţi văzut pe principalele artere rutiere, pe traseele montane, pe litoral, în punctele de trecere a frontierei sau în diferite intervenţii şi acţiuni în teren, colegii noştri - poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, paramedici sau pompieri - au avut ca principale misiuni prevenirea faptelor ilegale şi a incidentelor grave, protejarea cetăţenilor şi acordarea de sprijin şi asistenţă de fiecare dată când a fost nevoie. De asemenea, ministrul Lucian Bode a dispus să fie intensificate eforturile de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri”, a afirmat aceasta.
 
Potrivit Monicăi Dajbog, în medie, zilnic, peste 4.800 de angajaţi MAI au desfăşurat acţiuni de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri  în zonele aglomerate, în locurile de desfăşurare a unor evenimente publice, în zone de agrement, în baruri şi cluburi sau în alte zone cu risc crescut de consum de droguri, precum şi în trafic, atât pe timpul zilei, cât şi în cursul nopţii.
 
”Au fost efectuate acţiuni în peste 1.400 de zone de interes. S-au constatat aproximativ 170 de infracţiuni prevăzute de legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Peste 960 de persoane au fost verificate cu dispozitive care semnalează consumul de droguri. 82 de conducători auto au ieşit pozitiv la consum de substanţe interzise”, precizează MAI. 
 
Din cauza consumului de substanţe interzise sau de alcool ori pentru depăşirea vitezei sau pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere 2.053 şoferi au rămas fără permis de conducere. Totodată, au fost retrase 865 de certificate de înmatriculare. Faţă de perioada similară a anului trecut, la nivel naţional, numărul infracţiunilor constatate a scăzut cu aproximativ 4%, fiind în scădere inclusiv numărul de infracţiuni comise cu violenţă, mai precizează instituţia în bilanţ. 
 
Intervenţiile personalului din cadrul IGSU au fost cu 22 % mai multe decât anul trecut, dar timpul de intervenţie s-a înscris în media unei zile normale, datorită suplimentării efectivelor. 
 
Angajaţii MAI au intervenit, de asemenea, pentru gestionarea  efectelor fenomenelor meteo severe care au afectat 14 localităţi din 13 judeţe. În total, în ultimele trei zile au fost emise aproape 60 de mesaje RO-Alert.
 
Fiecare situaţie de risc a fost atent monitorizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, asigurându-se informarea factorilor de decizie pentru luarea rapidă a măsurilor de intervenţie. Pentru astăzi, rămâne mobilizat un dispozitiv de siguranţă publică şi de intervenţie în situaţii de urgenţă similar cu cel din ultimele zile, o atenţie deosebită fiind acordată traseelor rutiere cu risc crescut de accidente sau de producere a unor ambuteiaje”, mai afirmă Dajbog. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.