Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, actul normativ pentru modificarea art. 257 alin. (4) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, transmite Administraţia Prezidenţială. Prin această lege iniţiată de ministrul Mediualui Tanczos Barna atacurile asupra pădurarilor sunt asimilate ultrajului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„(4) Faptele prevăzute la alin. (1) ‒ (3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”, conform actului normativ promulgat, miercuri, de către şeful statutului. 

Ministrului Mediului oferea, pe 8 decembrie 2021, la o zi după ce Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege, explicaţii despre propunerea sa legislativă. 

”Parlamentul a aprobat un proiect de lege iniţiat de mine la solicitarea Federaţiei Silva de a creşte pedepsele penale împotriva celor care atacă pădurari, care comit acte de agresiune împotriva pădurarilor. În momentul în care se va publica în Monitorul Oficial, infracţiunile împotriva pădurarilor vor fi egale în faţa legii cu ultrajul, agresiunea împotriva poliţistului sau jandarmului”, a afirmat Tanczos Barna.

În acest context, ministrului Mediului a arătat atunci că, în urma adoptării acestei legi, „poate se gândesc de două ori” cei care agresează pădurarii.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.