Preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, spune că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august, în Piaţa Victoriei, întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei. El a spus că oamenii au dreptul să protesteze în continuare şi că va fi şi el, la rândul său, prezent la miting, însă nu în calitate de organizator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am aşteptat şapte zile să apară ceva, aşteptam un protocol ceva, să semnăm, nu să auzim din presă. Nu ne permitem să ne jucăm cu chestiile astea. Pe 31 am trimis un e-mail la primărie ca să anunţ că nu organizăm acest miting. Ce îmi demonstrează mie că acest lucru este valabil, faptul că a transmis primăria în presă? Nu am primit nimic oficial. Oamenii să protesteze, noi doar am vrut să facem ceva legal. Nu am greşit cu nimic. Voi fi şi eu în Piaţa Victoriei vineri, pentru că mi-am luat deja bilet”, a declarat preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, pentru News.ro.

Întrebat dacă i-a contactat telefonic pe reprezentanţii municipalităţii ca să îi anunţe că va lua protocolul de la instituţie chiar în ziua mitingului, aşa cum susţine Primăria Capitalei, Emanuel Cioacă a negat.

„Nu este adevărat aşa ceva, nu i-am sunat să le spun asta. I-am sunat şi le-am trimis şi e-mail să le spun că aştept un document, ceva, de la ei, să citesc şi eu protocolul şi să văd dacă îl semnez sau nu”, a precizat el.

Primăria Capitalei a transmis marţi că Federaţia Românilor de Pretutindeni ignoră faptul că protestul din 10 august al românilor din diaspora a fost autorizat, şi că organizatorii vor să inducă ideea că au primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza acest eveniment, în condiţiile în care el a fost autorizat după întâlnirea pe care primarul Gabriela Firea a avut-o cu autorităţile competente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.